ISKRA

Τρίτη12 Δεκ 2017
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ (24/3/1945)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ (24/3/1945)

E-mail Εκτύπωση PDF
Του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤH*

Η Iskra, μαζί με το απόσπασμα από την ιστορική επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη, που έστειλε το Σεπτέμβρη του 1945 στον τότε Γραμματέα της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Θανάση Χατζή (βλέπε σχετικό άρθρο ΕΔΩ), δημοσιεύει και το τραγικό, ιστορικό γράμμα του ηρωικού αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, το οποίο έστειλε, μετά την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας, σε όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Iskra θεωρεί ότι και τα δύο αυτά κείμενα δεν έχουν μόνο ιστορική σημασία, αλλά και μια ιδιόμορφη επικαιρότητα και αξία. Οι επιμελείς αναγνώστες είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να κάνουν τους συνειρμούς, να ξεχωρίσουν την τραγικότητα από το μεγαλείο και να αντλήσουν, ίσως, αισιόδοξα συμπεράσματα, διαψεύδοντας τη γνωστή ρήση του Χέγκελ ότι "η ιστορία διδάσκει πως ουδείς διδάσκεται από αυτήν".

Ολόκληρη η ιστορική επιστολη του Άρη Βελουχιώτη έχει ως εξής:

Προς όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ 

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με το σημείωμά μου τούτο θα προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή σας στα πιο κάτω.

1. Όπως πιστεύω, θα έχετε πειστεί και εσείς τώρα πως οι Έλληνες αντιδραστικοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν έχουν καμιά πρόθεση να εφαρμόσουν έστω κι αυτή την ετεροβαρή, επιζήμια στα συμφέροντα του λαού μας και μη δίδουσα καμιά εγγύηση –ομολογία δική σας – για το σεβασμό των ελευθεριών του λαού μας, συμφωνία της Βάρκιζας. Οι παραβάσεις είναι καθημερινές και σοβαρές. Τις ξέρετε εσείς καλύτερα και δεν συντρέχει κανένας λόγος να τις απαριθμήσω.

2. Αν δεν σας ήταν εύκολο να γνωρίζετε προοπτικά τις προθέσεις της ελληνικής αντίδρασης και των Άγγλων εχθρών της Ελλάδας, τώρα, θέλω να πιστεύω πως πρέπει να μπορείτε να τις βλέπετε. Πρόθεσή τους είναι: όχι να συμβάλουν σε προσπάθεια για ομαλή εξέλιξη της πολιτικής ζωής του τόπου, ή έστω να ανεχθούν απλώς τη δική σας προσπάθεια προς την τέτοια κατεύθυνση, αντίθετα, να οργανώσουν και να διεξαγάγουν με πλεονεκτικές γι’ αυτούς συνθήκες τον εμφύλιο πόλεμο μ’ όλα τα μέσα.

3. Η διάσκεψη και συμφωνία της Γιάλτας δεν πρέπει να έχετε καμιά αυταπάτη πως είναι δυνατό να επιδράσει σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να στρέψει το τιμόνι της χώρας που αφήσατε να κρατούν γερά στα χέρια τους οι Άγγλοι. Η Σοβιετική Ένωση, όπως πρέπει να σας είναι γνωστό, δεν μπορεί να κάνει «ελληνική» πολιτική ώστε να επέμβει ενεργά στο ελληνικό δράμα. Γιατί δεν κάνει ούτε Σέρβικη, ούτε Βουλγάρικη, ούτε Ρώσικη ακόμα πολιτική. Κάνει πολιτική παγκόσμιας επανάστασης, και δεν είναι διατεθειμένη ούτε κατ’ ελάχιστο να την διακινδυνεύσει για το μικρό αυτό ποσοστό της ανθρωπότητας που λέγονται Έλληνες, που οι ίδιοι –δια των ηγετών τους- οδηγήθηκαν στη νέα σκλαβιά και που στο κάτω κάτω, αργά ή γρήγορα, μετά την πλήρη νίκη της πολιτικής της παγκόσμιας επανάστασης της Σ.Ε. δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό του σοσιαλισμού.

4. Η Σ.Ε. θα μπορούσε να επέμβει «ενεργότερα», όπως, δεν αποκλείεται, κι αυτή η Αμερική, αν εμείς –εσείς δηλαδή- ήσασταν ικανοί να δημιουργήσετε στην Ελλάδα διαφορετική κατάσταση, ανάλογη περίπου με την της Γιουγκοσλαβίας και ίσως και καλύτερη, με μια ορθή και συνεπή πολιτική και όχι γεμάτη «αριστερά» και δεξιά οπορτουνιστικά λάθη στα βασικότερα προβλήματα της χώρας. Οι δυνατότητες υπήρχαν όλες για μια τέτοια πολιτική και για δημιουργία μιας τέτοιας διαφορετικής κατάστασης στη χώρα μας. Και όποιος δεν το βλέπει και δεν παραδέχεται αυτό πρέπει να είναι ή μαρξιστικά αγράμματος ή … τι να πω.

Μπορεί όπως μου παρήγγειλε ρητά ο σ. Γιάννης δια του σ. Ζήση (Γιάννης Ιωαννίδης, Ζήσης Ζωγράφος), να υπάρχει «σαφής παραίνεση» των Ρώσων συντρόφων προς το ΚΚΕ για το κλείσιμο της συμφωνίας της Βάρκιζας. Όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Μετά τη σωρεία των σοβαρών οπορτουνιστικών τακτικών λαθών από των αρχών του 1943 στη διεύθυνση του αγώνος από μέρους σας και το εγκληματικό επιστέγασμά τους, τη μάχη των Αθηνών, έχασαν την εμπιστοσύνή τους κι αναγκάστηκαν, για να μην οδηγήσετε τη χώρα και το λαό της σε μεγαλύτερες καταστροφές, να σας «συμβουλέψουν» να υποχωρήσετε και να κλείσετε τη συμφωνία της Βάρκιζας. Τις απόψεις του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣΔ για τις δυνατότητες συνέχισης του αγώνα είμαι σίγουρος ότι δεν τις είπατε πουθενά και συνεπώς δεν γνώριζαν οι Ρώσοι σύντροφοι αν μπορούσε και σε ποιες δυνάμεις να βασιστεί μια άλλη πολιτική.

5. Το ΕΑΜ ως το Λίβανο ακολουθούσε ανιούσα γραμμή ανάπτυξης. Από εκεί κι ύστερα πήρε την κάτω βόλτα. Από τη «μάχη της Αθήνας» κι ύστερα και την ήττα και, πολύ περισσότερο, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, χάνει σε επιρροή ραγδαία. Προβλέπω ως το δημοψήφισμα και τις εκλογές και πιθανή διάσπασή του.

6. Το ΚΚΕ έχασε από την αίγλη του και τη δύναμη συγκέντρωσης και μέσα στο ΕΑΜ και μέσα στο λαό. Ακόμα έχασε σε στενούς οπαδούς του και σε μέλη του. Τις στατιστικές εσείς τις κρατάτε και είμαι βέβαιος πως θα έχετε διαπιστώσει ήδη σημαντικό ποσοστό διαρροής. Προοπτική μου είναι ότι αυτό το ποσοστό θα δυναμώσει πολύ.

7. Η «διαφώτιση» του λαού, των οπαδών του ΕΑΜ και των οπαδών και μελών του ΚΚΕ επί της «αναγκαιότητας» της πολιτικής της Βάρκιζας είναι αστεία κυριολεκτικά και κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν την πιστεύει. Μα και τι διαφώτιση να γίνει; Κατά ποιο ταχυδακτυλουργικό τρόπο θα μπορούσε το άσπρο να γίνει μαύρο; Αφήνω τους οπαδούς του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, δεν υπάρχει κανένα μέλος απλό, γραμματέας βάσης, αχτιδικός ή περιφερειακός, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στους τελευταίους αυτούς, που η δύναμη της συνήθειας και η ρουτίνα δεν τους αφήνει να δούνε, που να μην έρχεται να με συναντήσει με λαχτάρα σε κάθε χωριό που περνάω και να μου ρίχνει βροχή τα ερωτήματα: Γιατί το κάνατε αυτό; Για πού πάμε, γιατί χύσαμε το αίμα μας και κάψαμε τα σπίτια μας επί τρία χρόνια; Γιατί μας παραδίνετε αμαχητί; Τί θα κάνουμε τώρα; Πού είναι η λαϊκή μας δικαιοσύνη και η αυτοδιοίκηση; Γιατί και πάλι θα μας χαρακτηρίζουν το βιός μας ως λαθραίο και θα ξαναπληρώνουμε 2.000 δραχμές για ένα τσιγάρο χωριάτικο καπνό με εφημερίδα; Τί θα κάνουμε με τους εθνοφύλακες – μπουραντάδες που άρχισαν τις έρευνες, του ξυλοδαρμούς, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, συνελεύσεων κλπ; Τί θα κάνουμε με την αντίδραση των χωριών μας που σήκωσε κεφάλι και μας απειλεί ανοιχτά ότι θα μας σφάξουν όλους; Με τι να προστατευθούμε; Με τον «εθνικό στρατό»; Μα πώς θα γίνει τέτοιος αφού εμάς δεν μας δέχονται χαρακτηρίζοντάς μας ανίκανους οι επιτροπές με χίλιες ψεύτικες δικαιολογίες; Δεν το βλέπετε πως στην περιοχή Καρδίτσας από την κλάση του 1939 δεν πήραν ούτε 20% από τους αμαρκάριστους ως δικούς των; Όλα αυτά θα ήταν ένας σίφουνας ενάντιά σας, αν εγώ για να αποφύγω διασπάσεις κλπ δεν έκανα την πρόταση να πάω έξω και να θέσω τις απόψεις μου, μη τυχόν και λυθεί κομματικά το ζήτημα, κι έβγαζα από τα χωριά τους τους 200 και πλέον αντάρτες που είχα καταγράψει στο βουνό και άρχιζα τον πόλεμο.

8. Παντού οι οργανώσεις είχαν μουδιάσει. Η αντίδραση είχε σηκώσει κεφάλι. Το πέρασμά μας δημιουργεί ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιασμού και οι γυναίκες ακόμα βγαίνουν και μας καλωσορίζουν, μας εύχονται «καλή επιτυχία και καλή λευτεριά από το νέο κατακτητή». Η αντίδραση κρύβεται. Πολλοί φεύγουν για τις πόλεις. Το ξεκαθάρισμα ΕΔΕΣιτών στην Ευρυτανία, που είχαν έλθει με ρητή εντολή να οργανώσουν εκεί ένοπλες ομάδες αντίδρασης, επικροτήθηκε από όλους. Θα ξεκαθάριζα και την ομάδα του Π. Μελιά (Ευρυτανία – Λεπιανά) και την ομάδα Σούρλα σε μια εβδομάδα, αν δεν ερχόταν ο αντιπρόσωπός σας. Στους κομματικούς των χωριών λέμε ότι για ειδικούς λόγους δεν πρέπει να εμφανιστούμε. Περπατάμε όλη νύχτα και κρυβόμαστε την ημέρα για να φανούμε συνεπείς σ’ ό,τι συμφωνήσαμε με σας. Μα οι κομματικοί επιμένουν και με τρόπο το διαλαλούν οι ίδιοι στους χωριανούς τους: «ξαναβγήκαν αντάρτες μας. Σε λίγο θα βγούμε και πάλι όλοι, ο Άρης μας είναι εδώ μη φοβάστε. Ξέρει αυτός και θα νικήσουμε και πάλι Έλληνες αντιδραστικούς και Άγγλους κατακτητές».

9. Εσείς δεν τα βλέπετε όλα αυτά. Έχετε απομονωθεί από τη λαϊκή μάζα και έχετε χάσει τον παλμό της. Συνέλθετε έστω και τώρα. Δεν είναι αργά. Αργότερα σίγουρα θα είναι πολύ αργά και θα χρειαστούν τεράστιες θυσίες σε κόπους και σε αίμα για ν’ αρχίσει κάτι σοβαρό. Μην αφήνεται να θρονιαστεί η αντίδραση οριστικά. Μην πιστεύεται ότι η «εθνοφυλακή» είναι πραγματικά εθνικός στρατός και μην βάζετε τον κόσμο να τους δέχεται τους Μπουραντάδες ως «παιδιά του λαού», ενώ αυτοί τους δέρνουν. Μην κάνετε το έγκλημα να επιτρέψετε στην εθνοφυλακή να εγκατασταθεί παντού και να παίξει το ρόλο της παλιάς χωροφυλακής.

10. Μην αυταπατάστε ότι τα όπλα που κρύψαμε θα μπορέσετε αργότερα να τα χρησιμοποιήσετε. Όχι! Θα τα βρουν σε λίγο οι εθνοφύλακες, χρησιμοποιήστε τα –έστω και μέρος τους- από τώρα. Βγάλτε από τώρα, έστω και λίγους αντάρτες, έστω από μια ομάδα σε κάθε επαρχία. Μην τη χρωματίζετε ως δική σας ή ως συνέχεια του ΕΛΑΣ. Αφήστε την καμουφλαρισμένη, αφού δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ξαναπάρει τα όπλα ο ΕΛΑΣ. Δε θέλετε εμένα επικεφαλής τους; Βρείτε έναν άλλον. Πάντως μην κάνετε το έγκλημα να αργείτε. Ενεργήστε σύντομα και δραστήρια.

11. Εγώ συνεχίζω το ταξίδι για το Ηπειρωτικό γραφείο και από εκεί για έξω. Όμως με κάποια επιβράδυνση γιατί κινούμαστε όπως ξέρετε και λέων και πιο πάνω.

Επί όλων των ανωτέρω ελπίζω να έχω γραπτή απάντησή σας με έκτακτο σύνδεσμο ώσπου να φτάσω στο Ηπειρωτικό γραφείο. Εύχομαι να σκεφτείτε ώριμα έστω και την τελευταία στιγμή.

Εν πορεία 24/3/45

Συντροφικά Άρης Βελουχιώτης

 

* Πηγή: Γρηγόρης Φαράκος, «Άρης Βελουχιώτης. Το χαμένο αρχείο – Άγνωστα Κείμενα», Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, σελ.400-404

Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011.

12:15

 

Σχόλια  

 
+4 #67 skeptikos 17-05-2016 23:50
Παραθέτοντας Ηράκλειτος:
Παραθέτοντας petros:
Οπως κ να εχει το ζητημα ειναι τι κανουμε σημερα. Συνολικα εκεινη η περιοδος διδασκει πως οταν ξερει ο λαος τον εχθρο και βγαινει μπροστα νικαει. Και τ κκε χρονια τωρα λεει επιμενει για τα μονοπωλια και τον στοχο οσο κουραστικο κ αν γιβεταν

Τότε, 1940-1944 νίκησε. Τώρα, εδώ και 70 χρόνια γιατί δεν μπορεί καθόλου, αφού υποτίθεται ξέρει τον στόχο; Ή μήπως δεν τον ξέρει καλά;

Γιατι οι ηγεσιες της αριστερας επι ολα αυτα τα χρονια κανουν ''μικρες Βαρκιζες'' οταν το συστημα τισ καλει..! Και ξεπουλαωε τους αγωνιστες και το λαο...καλη ωρα..! Και γιατι υπαρχουν καποιοι σημερινοι που βολευονται απο τις κομματικες αντιμισθειες και αλλοι που λουφαρουν εγκεφαλο και ακολουθουν σαν προβατα αδιαμαρτυρητα..!
Παράθεση
 
 
0 #66 Μαρκέλα 30-04-2016 18:41
Ντοκουμέντα σαν αυτό,θα έπρεπε να παραμένουν μόνιμα διαθέσιμα για ανάγνωση.Μα πώς ήταν δυνατόν, να διατυπώνεται μία τόσο αφελής άποψη,που όπως φαίνεται, ανταποκρίνονταν στην αντίληψη όλων,στην ηγεσία του ΚΚΕ,ότι η Σοβ. Ένωση δεν ενδιαφέρονταν καν για το ίδιο το συμφέρον της,γιατί διεξήγε την παγκόσμια επανάσταση;Και γιατί,ειδικά η Σ.Ε.,κ όχι κ οι υπόλοιποι;Εργολ αβία το είχε πάρει;Από πού;Μήπως επειδή ήταν η πιο μεγάλη δύναμη του σοσιαλιστικού στρατοπέδου;Μα ακριβώς σε περίπτωση ανισοδυναμίας υπάρχει αντικειμενικά ο κίντυνος, να ξεφύγει ο ισχυρότερος σε κατάχρηση της δύναμής του,απέναντι στον πιο αδύναμο.Ή μήπως,με το που γίνεται κανείς κομμουνιστής,το υ φυτρώνουν δύο άσπρες φτερούγες στην πλάτη κ μετατρέπεται σε άγγελο; Ή ίδια αντίληψη κ παρακάτω,όπου η παραίνεση των Σοβιετικών προς τους Έλληνες,εμφανίζ εται να έχει σκοπό το συμφέρον του ελλ. λαού κ μόνο,κ ούτε κατά διάνοιαν το δικό τους.Πρόκειται για παιδαριώδη,ανεδ αφικό ιδεαλισμό,που δεν κάνει ούτε για παραμύθι,καθώς του λείπει η σοφία του παραμυθιού,κ πάντως είναι άσχετος με τη μαρξιστική θεωρία κ γενικά με την πολιτική. Με αυτή τη νοοτροπία, ήταν επόμενο,να πάνε όλοι μαζί στο φούντο.Υπάρχει κανείς σήμερα,σε όλες τις οργανώσεις της αριστεράς,που να σκέφτεται έτσι;
Παράθεση
 
 
-4 #65 PONTIAKOS-ANTILALOS 06-03-2016 17:46
Το ΚΚΕ, το ΚΚΣΕ και τα περισότερα ΚΚ κάθε λογής (υπάρχουν
ευτυχώς και λιγοστές εξαιρέσεις, όπως το ΚΚ Βιετνάμ, αλλά και τα εκατομύρια εξαιρέσεων των απλών μελών και χαμηλοστελεχών των ΚΚ) στο ζήτημα της αυτοκριτικής θυμίζουν τον Σίσσυφο ή
αλλιώς τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.
Σύσταση: Άς ξαναδιαβάσουμε προσεκτικά τη "18 Μπρυμαίρ του
Λ.Μποναπάρτη" ή όσοι αγαπούν την πολιτική λογοτεχνία το
"1984" του Τζ. Όργουελ και το "ΚΙΒΩΤΙΟ" του Αρη Αλεξάνδρου.
Παράθεση
 
 
-2 #64 Λεωνιδας απο το βορα 02-02-2016 20:45
Παραθέτοντας Παναγιώτης 313:
Φοβερή επιχειρηματολογ ία για την δολοφονία χιλιάδων αθώων και την τραγικότερο εμφύλιο της Ελλάδας. Χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε Γιουγκοσλαβία...μάλιστα. Οι Ρώσοι όσο και να θέλουν δεν μας έχουν βοηθήσει ποτέ (όχι ότι μας βοηθάει κάποιος άλλος). Και ακόμα και σήμερα αναδημοσιεύουμε τα γράμματα του Βελουχιώτη. Φαντάσματα του παρελθόντος. Η ανευθυνότητα ή μισαλλοδοξία και το αίσθημα εκδίκησης έχει και τα όρια της ιδιαίτερα τώρα που η Αριστερά είναι κυβέρνηση.

Η αριστερα φιλε μου δεν ειναι κυβερνηση. Κυβερνηση ειναι καποιοι που ηταν (?) αριστεροι και τωρα αυτοαποκαλουντα ι αριστεροι.Τον αριστερο τον χαρακτηριζουν τα εργα του και οχι το κοκκινο κασκολ.
Παράθεση
 
 
-2 #63 Ηράκλειτος 04-01-2016 08:29
Παραθέτοντας peiraias:
Παραθέτοντας ΜΑΚΗΣ:
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΤΟ 1944 ΚΑΙ ΤΟ 1989 ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΗ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Δεν έχω ακούσει καμία κριτική και πολύ περισσότερο αυτοκριτική από το ΚΚΕ για τις κοληγιές του 1989 με τη σάρα και τη μάρα του καπιταλιστικού συστήματος . Ούτε για το κατάπτηστο μνημόνιο ΚΚΕ-ΕΑΡ που δημιούργησε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ . Ένα συγνώμη , ένα άνθρωποι είμαστε λάθοι κάνουμε .
Με τη διάσπαση του 1991 οι οπορτουνιστές χωριστήκανε ένθεν κακείθεν στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ , γι΄ αυτό έχουν τέτοι έχθρα , ξέρουν μεταξύ τους τι αστέρια είναι όλοι τους !

Δηλ, σωστά λες, οι οπουρτουνες είναι δύο ειδών: δεξιοί-οι χειρότεροι-και αριστεροί-σεχταριστές! Γι αυτό προκοπή δε βλέπουμε από κανέναν!
Παράθεση
 
 
-4 #62 Ηράκλειτος 04-01-2016 08:27
Παραθέτοντας petros:
Οπως κ να εχει το ζητημα ειναι τι κανουμε σημερα. Συνολικα εκεινη η περιοδος διδασκει πως οταν ξερει ο λαος τον εχθρο και βγαινει μπροστα νικαει. Και τ κκε χρονια τωρα λεει επιμενει για τα μονοπωλια και τον στοχο οσο κουραστικο κ αν γιβεταν

Σωστά! Τα μονοπώλια. Ομως, γιατί ο λαός δεν τα αναγνωρίζει άμεσα ως εχθρούς εδώ και δεκαετίες και να φερθεί αναλόγως; Μήπως περνούν σε δεύτερη μοίρα και μπαίνει και ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας;
Παράθεση
 
 
-15 #61 Ηράκλειτος 21-03-2015 08:35
Παραθέτοντας Κιμων:
Παραθέτοντας Ηράκλειτος:
Παραθέτοντας κιμων:
εδω και καιρο αυτο το αρθρο για τον Αρη ειναι μονιμα στις στηλες της iskra..μηπως - λεω μηπως - ειναι καιρος να κατεβει? μπορει η αριστερη πλατφορμα να θελει να λεει για τον εαυτο της οτι ακολουθει τα διδαγματα , θαυμαζει τον Αρη, αλλα η ψηφος στον παυλοπουλο και η παραταση του μνημονιου δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εκανε ο Αρης η' τα οσα ζητουσε για τον τοπο του.

Ο Αρης συνεργάστηκε με τον ΕΔΕΣ για εθνικούς λόγους. Εχει ,σχέση, λοιπόν!


θα ηθελες να συζητησουμε την αποψη που ειχε ο αρης για τον ζερβα? η' ο σαραφης για τον ζερβα? θελεις να κανουμε μια κριτικη για την πορεια του ζερβα? ειμαι ανοιχτος στις προτασεις σου..οταν αυριο θα ερθουν τα κλιμακια της τροικα τι θα λεμε??

Κίμων, μη χάνεις άδικα το χρόνο σου! Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος που σταμάτησε διά παντός το κατρακύλισμα των αποδοχών των εργαζομένων που γινόταν και θα γινόταν αν βγαίναν οι πρώην.
Παράθεση
 
 
-25 #60 Παναγιώτης 313 14-03-2015 09:51
Φοβερή επιχειρηματολογ ία για την δολοφονία χιλιάδων αθώων και την τραγικότερο εμφύλιο της Ελλάδας. Χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε Γιουγκοσλαβία...μάλιστα. Οι Ρώσοι όσο και να θέλουν δεν μας έχουν βοηθήσει ποτέ (όχι ότι μας βοηθάει κάποιος άλλος). Και ακόμα και σήμερα αναδημοσιεύουμε τα γράμματα του Βελουχιώτη. Φαντάσματα του παρελθόντος. Η ανευθυνότητα ή μισαλλοδοξία και το αίσθημα εκδίκησης έχει και τα όρια της ιδιαίτερα τώρα που η Αριστερά είναι κυβέρνηση.
Παράθεση
 
 
+9 #59 Κιμων 11-03-2015 11:51
Παραθέτοντας Ηράκλειτος:
Παραθέτοντας κιμων:
εδω και καιρο αυτο το αρθρο για τον Αρη ειναι μονιμα στις στηλες της iskra..μηπως - λεω μηπως - ειναι καιρος να κατεβει? μπορει η αριστερη πλατφορμα να θελει να λεει για τον εαυτο της οτι ακολουθει τα διδαγματα , θαυμαζει τον Αρη, αλλα η ψηφος στον παυλοπουλο και η παραταση του μνημονιου δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εκανε ο Αρης η' τα οσα ζητουσε για τον τοπο του.

Ο Αρης συνεργάστηκε με τον ΕΔΕΣ για εθνικούς λόγους. Εχει ,σχέση, λοιπόν!


θα ηθελες να συζητησουμε την αποψη που ειχε ο αρης για τον ζερβα? η' ο σαραφης για τον ζερβα? θελεις να κανουμε μια κριτικη για την πορεια του ζερβα? ειμαι ανοιχτος στις προτασεις σου..οταν αυριο θα ερθουν τα κλιμακια της τροικα τι θα λεμε??
Παράθεση
 
 
-11 #58 Ηράκλειτος 10-03-2015 13:05
Παραθέτοντας κιμων:
εδω και καιρο αυτο το αρθρο για τον Αρη ειναι μονιμα στις στηλες της iskra..μηπως - λεω μηπως - ειναι καιρος να κατεβει? μπορει η αριστερη πλατφορμα να θελει να λεει για τον εαυτο της οτι ακολουθει τα διδαγματα , θαυμαζει τον Αρη, αλλα η ψηφος στον παυλοπουλο και η παραταση του μνημονιου δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εκανε ο Αρης η' τα οσα ζητουσε για τον τοπο του.

Ο Αρης συνεργάστηκε με τον ΕΔΕΣ για εθνικούς λόγους. Εχει ,σχέση, λοιπόν!
Παράθεση
 
 
+19 #57 κιμων 19-02-2015 11:27
εδω και καιρο αυτο το αρθρο για τον Αρη ειναι μονιμα στις στηλες της iskra..μηπως - λεω μηπως - ειναι καιρος να κατεβει? μπορει η αριστερη πλατφορμα να θελει να λεει για τον εαυτο της οτι ακολουθει τα διδαγματα , θαυμαζει τον Αρη, αλλα η ψηφος στον παυλοπουλο και η παραταση του μνημονιου δεν εχουν καμια σχεση με τα οσα εκανε ο Αρης η' τα οσα ζητουσε για τον τοπο του.
Παράθεση
 
 
+8 #56 summer 20-01-2015 23:26
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω το εισαγωγικό σχόλιο περί επικαιρότητας και σύγχρονης αξίας του γράμματος του Άρη...Ποιος είναι αυτός που εγκαλεί το ΚΚΕ και γιατί; Γιατί αρνείται να συναινέσει και να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην Ε.Ε και στο μεγάλο κεφάλαιο; που τάζει στο λαό λίγα ψίχουλα και αυτά για την ακραία φτώχεια; καλά θα κάνουμε να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί. προσεκτικοί και στην ψήφο, μαυρίζοντας παλιούς και νέους επίδοξους σωτήρες. Ο λαός ξέρει πολύ καλά ποιος ήταν μπροστάρης στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και ποιος θα συνεχίσει να είναι, ποιος έλεγε την αλήθεια για την Ε.Ε. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να είναι ωφέλιμη για το λαό! να μην τσιμπήσουμε στις αυταπάτες άλλη μια φορά! όσο για το ποιος διδάσκεται απο την Ιστορία, η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ίδια η ιστορία του λαού μας γι' αυτό λιγάκι προσοχή....
Παράθεση
 
 
+13 #55 Ηράκλειτος 29-11-2014 20:37
Εκείνο που μπορούσαν λοιπόν να κάνουν το κόμμα και το κίνημα μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, όταν η αντίδραση άρχιζε να οργιάζει στην ύπαιθρο πιο πολύ με τις παρακρατικές ομάδες Βουρλάκη, Σούρλα, Μελιά, κ.λπ.(π.χ. ο Βουρλάκης κυνηγούσε μεταξύ άλλων τον παππού μου) ήταν ένα και μοναδικό: να δημιουργήσει ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας, οι οποίες σε χρόνο dt θα ξεκαθάριζαν το τοπίο γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως άλλωστε και ο Άρης(πατριώτης μου κι αυτός) τόνιζε στην επιστολή.
Αυτό το ξεκαθάρισμα θα πάγωνε τους υπόλοιπους κρυπτοφασίστες μιμητές, θα έδινε μία ανάσα και ασφάλεια στα χωριά μας, θα αναθάρριζε ο κόσμος, οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές. Θα αναγκάζονταν σε κάποιον συμβιβασμό η αστική εξουσία. Δυστυχώς πήραμε τη χειρότερη απόφαση λίγο μετά.
Παράθεση
 
 
+13 #54 Ηράκλειτος 29-11-2014 10:00
Διάβασα πρώτη φορά το γράμμα του Άρη πριν καιρό. Μου έκανε αμέσως εντύπωση μία και μόνο φράση:. Δεν αναλύει όμως σε τι τον εμπόδισε ο αντιπρόσωπος. Βέβαια ,ο καθένας μπορεί να υποθέσει το ένα και το άλλο. Προσωπικά, πιστεύω, λαμβάνοντας υπόψη και τον ιστορικό χρόνο της αποστολής του γράμματος, πως του τόνισαν να μην τα βάζει με αυτούς γιατί είχε υπογραφεί η συμφωνία της Βάρκιζας!
Και αυτή η συμφωνία στάθηκε σκέτη καταστροφή για το ελληνικό κίνημα, την αριστερά, τότε και παραμένουν οι συνέπειές της!
Τι θα έπρεπε να κάνει τότε το κόμμα και ο Άρης; Να χρησιμοποιήσουν την τακτική της δυναμικής ένοπλης αυτοάμυνας, δηλ. να ξεκαθαρίσουν σε μηδέν χρόνο(μία ως δύο βδομάδες) τους παρακρατικούς και μόνο, να ανασάνουν τα χωριά.
Δεν έγινε αυτό. Οι συνέπειες είναι γνωστές.
Παράθεση
 
 
+13 #53 Ηράκλειτος 28-11-2014 21:37
Από τη μάχη της Αθήνας και πολύ περισσότερο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας το κόμμα και το κίνημα χάνουν τις επιρροές τους ραγδαία. Από ένα τεράστιο κίνημα, ικανό να διεκδικήσει με όλους τους τρόπους την εξουσία και να νικήσει γρήγορα και αποτελεσματικά βρέθηκε από μία σειρά λανθασμένων και άναντρων πρακτικών στη φθορά και την επερχόμενη καταστροφή, κοινωνική, βιολογική.
Ο κόσμος άρχισε να εγκαταλείπει το κόμμα από δικαιολογημένο φόβο και απελπισία. Σου λέει, αφού αυτοί δε στάθηκαν ικανοί να κρατήσουν εξουσία, τι τους θέλουμε; Για να χάσουμε τα κεφάλια μας χωρίς λόγο; Και, μετά από αυτή τη φθορά το κόμμα πήρε και την απόφαση για την έναρξη του ένοπλου αγώνα!
Παράθεση
 
 
-5 #52 Ηράκλειτος 28-11-2014 11:23
Παραθέτοντας petros:
Οπως κ να εχει το ζητημα ειναι τι κανουμε σημερα. Συνολικα εκεινη η περιοδος διδασκει πως οταν ξερει ο λαος τον εχθρο και βγαινει μπροστα νικαει. Και τ κκε χρονια τωρα λεει επιμενει για τα μονοπωλια και τον στοχο οσο κουραστικο κ αν γιβεταν

Τότε, 1940-1944 νίκησε. Τώρα, εδώ και 70 χρόνια γιατί δεν μπορεί καθόλου, αφού υποτίθεται ξέρει τον στόχο; Ή μήπως δεν τον ξέρει καλά;
Παράθεση
 
 
+7 #51 petros 05-04-2014 12:25
Οπως κ να εχει το ζητημα ειναι τι κανουμε σημερα. Συνολικα εκεινη η περιοδος διδασκει πως οταν ξερει ο λαος τον εχθρο και βγαινει μπροστα νικαει. Και τ κκε χρονια τωρα λεει επιμενει για τα μονοπωλια και τον στοχο οσο κουραστικο κ αν γιβεταν
Παράθεση
 
 
-10 #50 peiraias 02-04-2014 12:40
Παραθέτοντας ΒΙΚ:
Ω καιροί, ω ήθη.
Δε γνωρίζω γιατί θα πρέπει το ΚΚΕ να κάνει συνεχώς αυτοκριτική; Γιατί δε ζητάει κανείς από τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο;

Πέρασε καιρός από το μήνυμά σου αλλά το είδα μόλις τώρα και θέλω να πω αυτό : παραείναι αφελές το ερώτημα .Το ΚΚΕ επαγγέλεται τη νέα κοινωνία ,το καινούργιο που θα έχει πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας οτι σάπιο έχει η κοινωνία. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος φορέας της Νέας ηθικής ,της κομμουνιστικής. Μοναδικό εργαλείο για να το πετύχεις αυτό είναι μέσα από την κριτική και την αυτοκριτική. Πως είναι δυνατό να συγκρίνεις το Κομμουνιστικό κόμμα με τα αστικά κόμματα της συντήρησης και της αντίδρασης ;
Παράθεση
 
 
+4 #49 Ηράκλειτος 26-03-2014 18:12
Παραθέτοντας ΒΙΚ:
Ω καιροί, ω ήθη.
Δε γνωρίζω γιατί θα πρέπει το ΚΚΕ να κάνει συνεχώς αυτοκριτική; Γιατί δε ζητάει κανείς από τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο;
Μήπως δεν είναι το ΠΑΣΟΚ απόγονος της νεκρής Ένωσης Κέντρου που είναι απόγονος του κόμματος του Βενιζέλου που ψήφισε το ``ιδιώνυμο`` με τον οποίο νόμο φυλακίσθηκαν οι κομμουνιστές;
Μήπως η Ν.Δ. δεν είναι απόγονος της νεκρής Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και αυτή δεν ξέρω ποιανού νεκρού κόμματος ήτανε; Έκανε αυτοκριτική η Ν.Δ. γιατί ψήφιζαν τα δένδρα ή γιατί σκότωσαν το Γ. Λαμπράκη;
Ποιος απ’ όλους αυτούς έκανε αυτοκριτική για τη Μικρασιατική καταστροφή; Εκτέλεσαν πέντε δικούς τους – σήμερα βγήκαν αθώοι – και ``καθάρισαν``.
Ποιος απ’ όλους αυτούς έκανε αυτοκριτική για τη σφαγή της Κωνσταντινούπολ ης;
Ποιος απ’ αυτούς έκανε αυτοκριτική για τις χιλιάδες εκτελέσεις κομμουνιστών ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ; Δεν αναφέρομαι στην περίοδο του εμφυλίου, που ήταν λογικό να υπάρχουν νεκροί, αλλά για την περίοδο ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ;
Το ζήτημα είναι τι θέλουμε σήμερα:
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
Τι κομμουνισμό θέλουν; Ολίγον καπιταλισμό και ολίγον κομμουνισμό; Δηλαδή θέλουν δωρεάν παιδεία (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία;), υγεία (να συνυπάρχουν και ιδιωτικές κλινικές;), μέριμνα (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά κέντρα;) δουλειά για όλους (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά εργοστάσια;).
Αν θέλουν να υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας τότε δεν το κατάλαβαν αλλά είναι κάργα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
Ας πάμε λοιπόν στο σήμερα. Ο κόσμος θέλει το σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Αυτό όμως χωρίς κομμουνισμό δε μπορεί να έρθει.
Το ΚΚΕ είναι η πρόταση, είναι η λύση. Γι’ αυτό το κτυπάνε οι δεξιοί και οι ``αριστεροί`` του γλυκού νερού.
Που ήταν αυτοί οι πάνσοφοι στην κατοχή;

Πολύ καλά τα λες Βίκ, το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος εδώ τουλάχιστον ακούει κομμουνισμό και αν δεν τρέξει μακριά ,γυρίζει απλώς την πλάτη.
Παράθεση
 
 
+22 #48 ΒΙΚ 31-12-2013 19:47
Ω καιροί, ω ήθη.
Δε γνωρίζω γιατί θα πρέπει το ΚΚΕ να κάνει συνεχώς αυτοκριτική; Γιατί δε ζητάει κανείς από τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο;
Μήπως δεν είναι το ΠΑΣΟΚ απόγονος της νεκρής Ένωσης Κέντρου που είναι απόγονος του κόμματος του Βενιζέλου που ψήφισε το ``ιδιώνυμο`` με τον οποίο νόμο φυλακίσθηκαν οι κομμουνιστές;
Μήπως η Ν.Δ. δεν είναι απόγονος της νεκρής Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και αυτή δεν ξέρω ποιανού νεκρού κόμματος ήτανε; Έκανε αυτοκριτική η Ν.Δ. γιατί ψήφιζαν τα δένδρα ή γιατί σκότωσαν το Γ. Λαμπράκη;
Ποιος απ’ όλους αυτούς έκανε αυτοκριτική για τη Μικρασιατική καταστροφή; Εκτέλεσαν πέντε δικούς τους – σήμερα βγήκαν αθώοι – και ``καθάρισαν``.
Ποιος απ’ όλους αυτούς έκανε αυτοκριτική για τη σφαγή της Κωνσταντινούπολ ης;
Ποιος απ’ αυτούς έκανε αυτοκριτική για τις χιλιάδες εκτελέσεις κομμουνιστών ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ; Δεν αναφέρομαι στην περίοδο του εμφυλίου, που ήταν λογικό να υπάρχουν νεκροί, αλλά για την περίοδο ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ;
Το ζήτημα είναι τι θέλουμε σήμερα:
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
Τι κομμουνισμό θέλουν; Ολίγον καπιταλισμό και ολίγον κομμουνισμό; Δηλαδή θέλουν δωρεάν παιδεία (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία;), υγεία (να συνυπάρχουν και ιδιωτικές κλινικές;), μέριμνα (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά κέντρα;) δουλειά για όλους (να συνυπάρχουν και ιδιωτικά εργοστάσια;).
Αν θέλουν να υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας τότε δεν το κατάλαβαν αλλά είναι κάργα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
Ας πάμε λοιπόν στο σήμερα. Ο κόσμος θέλει το σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Αυτό όμως χωρίς κομμουνισμό δε μπορεί να έρθει.
Το ΚΚΕ είναι η πρόταση, είναι η λύση. Γι’ αυτό το κτυπάνε οι δεξιοί και οι ``αριστεροί`` του γλυκού νερού.
Που ήταν αυτοί οι πάνσοφοι στην κατοχή;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

---000_ekdilosipleistiriasmoithesniki

****************************

---000_toliosxania

****************************

---000_ekdilosiperisteri

****************************

---000_Sakellaropoulos_Beloyannis

***********************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*************************

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ
ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΙΣ 3:00 Μ.Μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

*************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*************************

---000_ekdilosithermansi

8888888***************

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΣΤΙΣ 22/11/16
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”
 


*************************

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚH

   


********************************

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

           (23/11/16)

*******************************************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ» (EXTRA CHANNEL, 7/11/2016)

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

   

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 25/11/2016


*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)