ISKRA

Τρίτη12 Δεκ 2017
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ»

ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ»

E-mail Εκτύπωση PDF

 (Tετ. 21/12/11 - 14:00)

Του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Απόσπασμα από κείμενο (Σεπτέμβρης 1945) του Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο: «Προς το 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)» (*)

Ο Νίκος Ζαχαριάδης υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, ο οποίος, ανεξάρτητα από λάθη και κριτικές για τη δράση του, μπορεί να θεωρηθεί ως θεμελιωτής του ΚΚΕ, το οποίο σφράγισε μετέπειτα με την ηγετική παρουσία του και ο Χ. Φλωράκης.

 Το κείμενο που ακολουθεί είναι μικρό απόσπασμα από βαρυσήμαντη επιστολή που ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως Γραμματέας τότε της ΚΕ του ΚΚΕ, έστειλε στο Θανάση Χατζή, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η ανοικτή αυτή επιστολή εστάλη σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το κίνημα και την Ελλάδα, λίγο πριν το ιστορικό 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ και πριν από τις νόθες εκλογές του μεταπολεμικού ανώμαλου καθεστώτος, το οποίο επεβλήθη στη χώρα μας με τα αγγλικά όπλα και στη συνέχεια με την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας.

Το απόσπασμα από την επιστολή του Ν. Ζαχαριάδη που ακολουθεί, το αναδημοσιεύουμε γιατί νομίζουμε ότι έχει έναν επίκαιρο χαρακτήρα και ανεξάρτητα από διαφωνίες ή συμφωνίες, θα δώσει αφορμή για επίκαιρους προβληματισμούς ή ακόμα και για συνειρμούς. Η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται πάντα, το βέβαιον, όμως, είναι ότι συνεχίζεται....

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ»**

(**ο τίτλος είναι της iskra)

Η ιστορία του νεοελληνικού κράτους είναι από μια ορισμένη πλευρά ιστορία άμεσου είτε έμμεσου ξεπουλήματος του πολιτικού κόσμου της χώρας στο ξένο εκμεταλλευτικό κεφάλαιο. Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει αστικό πολιτικό κόμμα και αστός πολιτικός που να μην ήτανε είτε να μην είναι συνδεδεμένος με τον έναν είτε τον άλλο τρόπο με το ξένο κεφάλαιο, με ξένες πολιτικές επιρροές, και στην πρώτη γραμμή με το αγγλικό κεφάλαιο και την αγγλική πολιτική.

Η πολιτική του αστικοτσιφλικάδικου πολιτικού κόσμου από τότε που υπάρχει ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα δεν ήταν στην ουσία της ούτε εθνική ούτε ανεξάρτητη. Ήταν πολιτική υποδούλωσης, εξάρτησης από ξένο κεφάλαιο και την ξένη πολιτική. Και τ' αποτελέσματα είναι γνωστά: Να ΄ναι η Ελλάδα στα χάλια που βρίσκεται. Για τον αστικοτσιφλικάδικο πολιτικό κόσμο και τις πλουτοκρατικές τάξεις που εκπροσωπεί, η κατάσταση αυτή είναι φυσιολογική. Γιατί η σύνδεση και η υποταγή μας στο ξένο κεφάλαιο εξυπηρετεί απόλυτα τα οικονομικά τους συμφέροντα σε βάρος του Λαού και του τόπου. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε και γιατί στην Ελλάδα δεν είχαμε ούτε έχουμε απ' την πλευρά της αστικής τάξης συνεπές δημοκρατικό πολιτικό κίνημα. Γιατί η αστική τάξη στην Ελλάδα και ο πολιτικός της κόσμος πρόδωσαν την αστικοδημοκρατική αποστολή τους, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία πραγματικά γερής, οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητης νεοελληνικής εθνικής πολιτείας. Και να γιατί ο εργαζόμενος Λαός, που αυτός πληρώνει τα σπασμένα της προδοσίας αυτής και της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης της χώρας απ' το ξένο κεφάλαιο, ανάλαβε αυτός το καθήκον της δημιουργίας μιας πραγματικά λεύτερης και ανεξάρτητης δημοκρατικής Ελλάδας. Η φυσική του ύπαρξη και υπόσταση είναι δεμένη αδιάσπαστα με την πραγματοποίηση του καθήκοντος αυτού, που πολιτικά βρήκε τη συμπύκνωση και την έκφραση του στον Πολιτικό Συνασπισμό των Κομμάτων του ΕΑΜ, στο πανελλήνιο, παλλαϊκό εαμικό κίνημα.

Εδώ όμως σκοντάφτουμε σε μια σοβαρή δυσκολία, που για πολλούς φαίνεται και αξεπέραστη: στον εξωελληνικό παρεμβατισμό. Οι εξωελληνικοί αυτοί παράγοντες έχουν συνηθίσει απ' την πρώτη αρχή να βρίσκουν, να εξαγοράζουν και να διαφθείρουν στην Ελλάδα πρόσωπα και παρατάξεις, που τους υπηρετούσαν δουλικά και υπάκουα. Και σήμερα, ύστερα απ' την κοσμογονία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που ανύψωσε το ΕΑΜ σε αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα στον τόπο μας, δεν μπορούν να συμβιβασθούν εύκολα με το γεγονός ότι το ΕΑΜ αυτό, που εκπροσωπεί τη λεύτερη, δημιουργική Ελλάδα, δεν μπορεί να σταθεί απέναντι τους σα δούλος, όπως είναι συνηθισμένοι με τους άλλους, γιατί τότε θα έπαυε να υπάρχει. Και ότι συνεννόηση και συνεργασία με τη Νέα Ελλάδα, την εαμική Ελλάδα, μπορεί να υπάρξει και να σταθεί μονάχα πάνω στη βάση της ισοτιμίας, της αμοιβαίας κατανόησης και του αλληλοσεβασμού. Την κύρια ευθύνη τη φέρνουν πάλι οι ντόπιοι πατριδοκάπηλοι, που προσφέρονται πάντα έτοιμοι να πουλήσουν τον τόπο τους, και έτσι πείθουν τους ξένους ότι μπορούν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται προς την Ελλάδα όπως πριν, δηλαδή σαν αφέντης προς σκλάβο. Αυτού βρίσκεται για μας ο κόμπος. Απ' το βάθρο της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, να υποχωρήσουμε δεν μπορούμε, γιατί εδώ κάθε υποχώρηση σημαίνει προδοσία. Παραμένοντας στέρεα πάνω σ' αυτό το βάθρο, πρέπει ν' απομονώσουμε και ν' απογυμνώσουμε από κάθε λαϊκή βάση την εθνική προδοσία που εκπροσωπείται από το Μ.Μ. και Σία. Να κερδίσουμε με τη λαϊκή δημοκρατική πολιτική μας τις ταλαντεύσεις του Κέντρου, τουλάχιστο για όσα αφορούν τη μαζική του βάση, προς τ' αριστερά. Και να πείσουμε τους ξένους ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με την Ελλάδα όξω απ' τη βάση της ισοτιμίας και της εθνικής αξιοπρέπειας που βάζει ΕΑΜ. Και ότι κάθε εμμονή στις μέθοδες της μισοαποικιακής πολιτικής θα έβρισκε το Λαό μας άκαμπτο και θα τους έφερνε αντιμέτωπους μ' αυτόν.

Έτσι διαγράφεται το πρόβλημα μας στη σημερινή στιγμή. Και δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το μαστορέψουμε το πρόβλημα αυτό, γιατί παρ' όλα τα εμπόδια, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, διαβολές, συκοφαντίες, πλαστογραφίες, τρομοκρατία και βία που εξασκείται σε βάρος του κινήματος μας, εμείς κατέχουμε κάτι βασικό, αποφασιστικό, αναντικατάστατο και άφθαστο, που δεν τόχει ούτε μπορεί να τόχει κανένας απ' τους αντίπαλους μας. Είμαστε το μοναδικό κίνημα, το κίνημα της Λαϊκής Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού, που κρατά τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας. Στον κόσμο που εκπροσωπεί το χοντρικό εθνικό ξεπούλημα, την έσχατη εθνική προδοσία και τη δουλική υποταγή στους ξένους, ορθώνεται το κίνημα μας λαϊκό, ρωμαλέο, εθνικό, πηγαίο, που εκπροσωπεί ό,τι τίμιο, αντρίκειο, λαϊκό, εθνικό, πραγματικά ελληνικό έχει να παρουσιάσει ο τόπος αυτός. Αυτού βρίσκεται και η δική μας περηφάνια και το αίσθημα της ανωτερότητας και της υπεροχής απέναντι στους αντιπάλους μας.

Όμως αυτό μας φορτώνει με υποχρεώσεις και βάρη που μονάχα ένας ηθικά ακέραιος και αδέκαστος χαραχτήρας μπορεί να τα βαστάζει. Και μονάχα ένα κόμμα και ένα κίνημα που συγκεντρώνει τέτοιους χαραχτήρες, χαραχτήρες που συγκεντρώνουν φωτεινό μυαλό, καρδιά λαϊκού αγωνιστή που δε δειλιάζει μπροστά σε τίποτα, με ακατάβλητη θέληση και αντοχή, και παράλληλα με ηθική ανωτερότητα, ακεραιότητα και υπεροχή, μονάχα ένα τέτοιο κόμμα και κίνημα μπορεί να τα βγάλει πέρα έτσι όπως θέλει ο Λαός, όπως συμφέρει στην Ελλάδα.

(*) Πρόκειται για ανοικτή επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη που δημοσιεύτηκε στην ΚΟΜΕΠ το Σεπτέμβριο του 1945, λίγο πριν το ιστορικό 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ, και η οποία απευθυνόταν στο Θανάση Χατζή, μέλος τότε της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Ο Θανάσης Χατζής στα χρόνια της Κατοχής διετέλεσε και Γραμματέας της Κ.Ε. του ΕΑΜ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 

Σχόλια  

 
+8 #50 CH 17-08-2016 21:58
Παραθέτοντας Λεωνιδας απο το βορα:
Μετα απο αρκετο καιρο, παρατηρω εκπληκτος οτι η εκκληση (και ελπιδα) για ενοτητα της αριστερας, προκαλουν οργη και αρνητικο χαρακτηρισμο. Σε ποιους αραγε? Μα αν δεν κανω λαθος, μαλλον στους συντροφους του ΚΚΕ. Ας ειναι. Ας συνεχισουμε ετσι, αφου ουτε προβληματα επιβιωσεως εχουμε, ουτε ειμαστε τριτοκλασατη αποικια αλλα ιμπεριαλιστικη δυναμη που εκμεταλευεται ( η προσπαθει ανεπιτυχως να εκμεταλευτει) τις τριτες χωρες (εκει κατεληξαν καποιοι συντροφοι αναλυωντας τον Λενιν) και προσπαθει να κατακτησει εδαφη και πολλες αγορες (εδω να γελασουμε η να ....κλαψουμε?)Οπως παει, τελικα ο κοσμος θα χανεται και καποιοι θα συνεχιζουν να ειναι "οι ανθρωποι που εσπαγαν πλακα".

Το 1919 η Αστική Τάξη πήγε στην Ουκρανία για να πάρει μερίδιο απο την λεια. Το 1940 μπήκε στην Αλβανία μαζί με τους Αγγλους για τον ίδιο λόγο. Το 1950 πήγε στην Κορέα σε αντάλαγμα για τα Δωδεκάνησα και έλπιζε και στην Κύπρο με τον Γρίβα. Μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε όλους τους Ιμπεριαλιστικού ς πολέμους Συρία κ.α έχει επενδύσεις στο εξωτερικό και προσπαθεί όπως όλες η Αστικές Τάξεις να βελτιώσει την θέση της στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ και η Αστικοδημοκρατι κές Επαναστάσεις ολοκληρώθηκαν παντού πριν δεκαετίες και γίνανε το απαραίτητα Πλατύσκαλο για να σωθεί ο Καπιταλισμός. Ολα πάντα σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ που ανέτρεψε και την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ.
Παράθεση
 
 
+4 #49 CH 17-08-2016 12:17
[quote name="Λεωνιδας απο το βορα"]Μετα απο αρκετο καιρο, παρατηρω οτι η εκκληση για ενοτητα της αριστερας, προκαλουν οργη και αρνητικο χαρακτηρισμο.
Eνωμένη είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και βρίσκεται στην Κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές να έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους Και κάνει πάρα πολύ καλά με εκπληκτική ακρίβεια αυτό που έκανε πάντα. Να υπηρετεί τον Καπιταλισμό παιδί του οποίου είναι και μάλιστα το καλύτερο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Παράθεση
 
 
+3 #48 CH 16-08-2016 14:32
Παραθέτοντας Λεωνιδας απο το βορα:
Μετα απο αρκετο καιρο, παρατηρω εκπληκτος οτι η εκκληση (και ελπιδα) για ενοτητα της αριστερας, προκαλουν οργη και αρνητικο χαρακτηρισμο. Σε ποιους αραγε? Μα αν δεν κανω λαθος, μαλλον στους συντροφους του ΚΚΕ. Ας ειναι. Ας συνεχισουμε ετσι, αφου ουτε προβληματα επιβιωσεως εχουμε, ουτε ειμαστε τριτοκλασατη αποικια αλλα ιμπεριαλιστικη δυναμη που εκμεταλευεται ( η προσπαθει ανεπιτυχως να εκμεταλευτει) τις τριτες χωρες (εκει κατεληξαν καποιοι συντροφοι αναλυωντας τον Λενιν) και προσπαθει να κατακτησει εδαφη και πολλες αγορες (εδω να γελασουμε η να ....κλαψουμε?)Οπως παει, τελικα ο κοσμος θα χανεται και καποιοι θα συνεχιζουν να ειναι "οι ανθρωποι που εσπαγαν πλακα".

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι πάνω απο όλα. Για αυτό παλεύουνε οι Κομμουνιστές στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Δεν είναι αστείο πράγμα ο λαός που Λιμοκτωνει για παιχνίδια με πλαστούς Διαχωρισμούς Δεξιος ....αριστερός....Αυτά είναι για την διάσπαση του λαού. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Παράθεση
 
 
-4 #47 Λεωνιδας απο το βορα 08-08-2016 23:58
Μετα απο αρκετο καιρο, παρατηρω εκπληκτος οτι η εκκληση (και ελπιδα) για ενοτητα της αριστερας, προκαλουν οργη και αρνητικο χαρακτηρισμο. Σε ποιους αραγε? Μα αν δεν κανω λαθος, μαλλον στους συντροφους του ΚΚΕ. Ας ειναι. Ας συνεχισουμε ετσι, αφου ουτε προβληματα επιβιωσεως εχουμε, ουτε ειμαστε τριτοκλασατη αποικια αλλα ιμπεριαλιστικη δυναμη που εκμεταλευεται ( η προσπαθει ανεπιτυχως να εκμεταλευτει) τις τριτες χωρες (εκει κατεληξαν καποιοι συντροφοι αναλυωντας τον Λενιν) και προσπαθει να κατακτησει εδαφη και πολλες αγορες (εδω να γελασουμε η να ....κλαψουμε?)Οπως παει, τελικα ο κοσμος θα χανεται και καποιοι θα συνεχιζουν να ειναι "οι ανθρωποι που εσπαγαν πλακα".
Παράθεση
 
 
+7 #46 CH 31-07-2016 10:06
Παραθέτοντας johny17:
Αφήστε τα αυτά, αφήστε τις πολυτέλειεςτης αριστερής πολυγλωσίας, του αριστερού Πυργοβαβυλωνισμ ού, βρήτε ένα μινιμουμ κοινών σημείων συνενόησης, συμφωνίας κοινής δράσης, κοινού τόπου συνενόησης, για να ανισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση, ....ΛΑΕ, Ανταρσία, ΚΚΕ κλπ..αφήστε τις διαμάχες και την αναζήτηση ιδεολογικής ορθότητας και καθαρότητας....ο λαός άν δεν ενωθείτε θα συνεχίσει να σας πειφρονεί, χρέος σας απέναντι σε τόσους νεκρούς, εξορισθέντες και βασανισθέντες στις φυλακές..ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....αλλοιώς ο κοσμοας παλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ή οπως παλαιότερα καποιο ΠΑΣΟΚ....αν δεν ενωθείτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

H TAξΞΙΚΗ ENOTHTA είναι ο Στόχος των Κομμουνιστών για αυτό και παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ που είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και συνολικά την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μαζί και με άλλους ανθρώπους που δεν είναι Κομμουνιστές σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ.. Μέσα στον καθημερινό αγώνα γίναι και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δικιά μας Και η ζωή δείχνει σε όλους την λύση. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Παράθεση
 
 
-10 #45 Μαρκέλα 07-05-2016 22:30
Προς johny17 κ Λεωνίδα από το βορά:Αν δεν ξεκαθαριστούν ζητήματα σαν αυτά που συναντούμε εδώ,τι διαφορετικό θα έχει να προσφέρει η λεγόμενη ανατρεπτική αριστερά στην εξουσία,από τους ΝΔ,ΠΑΣΟΚ κ Συριζα;Υποτίθετ αι, ότι ο σκοπός είναι ένας καλύτερος κόσμος κ όχι το να σηκώσομε άλλους από τις καρέκλες τους,για να πάρομε τις θέσεις τους.
Παράθεση
 
 
-15 #44 Λεωνιδας απο το βορα 06-05-2016 14:53
Παραθέτοντας johny17:
Αφήστε τα αυτά, αφήστε τις πολυτέλειεςτης αριστερής πολυγλωσίας, του αριστερού Πυργοβαβυλωνισμ ού, βρήτε ένα μινιμουμ κοινών σημείων συνενόησης, συμφωνίας κοινής δράσης, κοινού τόπου συνενόησης, για να ανισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση, ....ΛΑΕ, Ανταρσία, ΚΚΕ κλπ..αφήστε τις διαμάχες και την αναζήτηση ιδεολογικής ορθότητας και καθαρότητας....ο λαός άν δεν ενωθείτε θα συνεχίσει να σας πειφρονεί, χρέος σας απέναντι σε τόσους νεκρούς, εξορισθέντες και βασανισθέντες στις φυλακές..ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....αλλοιώς ο κοσμοας παλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ή οπως παλαιότερα καποιο ΠΑΣΟΚ....αν δεν ενωθείτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Καλα τα λες αλλα ποιος να σε ακουσει.
Παράθεση
 
 
-13 #43 johny17 02-05-2016 19:31
Αφήστε τα αυτά, αφήστε τις πολυτέλειεςτης αριστερής πολυγλωσίας, του αριστερού Πυργοβαβυλωνισμ ού, βρήτε ένα μινιμουμ κοινών σημείων συνενόησης, συμφωνίας κοινής δράσης, κοινού τόπου συνενόησης, για να ανισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση, ....ΛΑΕ, Ανταρσία, ΚΚΕ κλπ..αφήστε τις διαμάχες και την αναζήτηση ιδεολογικής ορθότητας και καθαρότητας....ο λαός άν δεν ενωθείτε θα συνεχίσει να σας πειφρονεί, χρέος σας απέναντι σε τόσους νεκρούς, εξορισθέντες και βασανισθέντες στις φυλακές..ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....αλλοιώς ο κοσμοας παλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ή οπως παλαιότερα καποιο ΠΑΣΟΚ....αν δεν ενωθείτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
Παράθεση
 
 
-11 #42 Μαρκέλα 30-04-2016 21:38
Για το Στάλιν:Ο Σ.,ναι,πέτυχε σαν ηγέτης κ έκανε τη χώρα του μεγάλη κ ισχυρή,όπως κ άλλοι,μεγάλοι ηγέτες χωρών,από το Φίλιππο της Μακεδονίας μέχρι την Ελισάβετ,τη Μεγάλη,της Αγγλίας.Απέτυχε όμως σαν μαρξιστής,επανα στάτης,γιατί έβαλε ταφόπλακα στο κομμουνιστικό κίνημα στη Σ. Ε.(κ παραπέρα).Δεν ήταν η Σ. Ε. του Στάλιν,που ενέπνευσε τα επαναστατικά,σο σιαλιστικά κινήματα στον κόσμο, αλλά η νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης κ του Λένιν.
Για το Ζαχαριάδη:Ήταν ποτέ δυνατόν, ή αστική τάξη μιας μικρής χώρας σαν την Ελλάδα,να μη δημιουργήσει σχέση εξάρτησης από το κεφάλαιο των ιμπεριαλιστικών χωρών,αφού η εξάρτηση του μικρού από το μεγάλο είναι η φύση κάθε εκμεταλευτικού συστήματος;Και ήταν ποτέ δυνατόν, ή μετά κατοχική Ελλάδα του ΕΑΜ να δημιουργήσει σχέση ισοτιμίας,αλληλ οκατανόησης κ αλληλοσεβασμού με τους ιμπεριαλιστές "από το βάθρο της εθνικής ανεξαρτησίας,τη ς ακεραιότητας κ των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;Ναι ,όσο κ ο ποντικός με το γάτο.Τέτοιας κλάσεως μαρξιστής,επανα στάτης ήταν ο συχωρεμένος,ο Ζαχαριάδης.
Παράθεση
 
 
+16 #41 GH 12-03-2016 12:46
Παραθέτοντας Κώστας Τζουμέρκας:
Ο Ζαχαριάδης επιβλήθηκε στο ΚΚΕ από την σταλινική γραφειοκρατία με την οποία και ταυτίσθηκε μέχρι τον θάνατό του. Υπήρξε ο νεκροθάφτης της ελληνικής επανάστασης. Η ίδια γραφειοκρατία που τον ανέδειξε η ίδια τον έθαψε. Σταλινισμός το 2016 χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική για τα εγκλήματα του Στάλιν δεν μπορεί να υπάρξει.

4th-international.simplesite.com

Νεκροθάφτης της Ελληνικής Επανάστασης υπήρξε το ΕΑΜ με χαρακτήρα πολιτικού Μετώπου που με τον Σοσιαλσωβινισμό του έδεσε τον λαό με τις Εγκληματικές συμφωνίες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και του στέρησε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 την στιγμή που είχανε διαλύσει την Κ.Δ το 1943 λόγο ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ Εχωντας στην πραγματικότητα τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙ ΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΤΟΙΜΟ. Οσο για το 1956 Ο οΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ. Οποτε καλύτερα να μας μιλήσεις για τα διαχρονικά εγκλήματα του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ.
Παράθεση
 
 
-16 #40 Κώστας Τζουμέρκας 11-03-2016 21:15
Ο Ζαχαριάδης επιβλήθηκε στο ΚΚΕ από την σταλινική γραφειοκρατία με την οποία και ταυτίσθηκε μέχρι τον θάνατό του. Υπήρξε ο νεκροθάφτης της ελληνικής επανάστασης. Η ίδια γραφειοκρατία που τον ανέδειξε η ίδια τον έθαψε. Σταλινισμός το 2016 χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική για τα εγκλήματα του Στάλιν δεν μπορεί να υπάρξει.

4th-international.simplesite.com
Παράθεση
 
 
+19 #39 GH 08-03-2016 20:20
Παραθέτοντας PONTIAKOS-ANTILALOS:
όσο η δαιμονολογία ή αγιολογία για το Ζαχαριάδη, Χουρτσώφ,
το 20 συνέδριο κ.ά. πολλά θα συνεχίζεται με την μεθοδολογία
βυζαντινού μυστικισμού αλοίμονό μας..........΄γιατί "το μέλλον θα
φέρει πολύ ξηρασία" και το παγούρι μας δεν θα έχει σταγόνα
νερό...........

Στο 20ο Συνέδριο το 1956 επικράτησε ο Οπορτουνισμός που με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού ανέτρεψε τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Για αυτό το παγούρι μας δεν έχει σταγόνα νερό και θα συνεχίσει να μην έχει όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές. Ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος δεν γίνεται ποτέ.
Παράθεση
 
 
-11 #38 ΚΙΚΗ 08-03-2016 00:35
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΠΟ ΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ 'ΝΑ' ΧΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Παράθεση
 
 
-15 #37 PONTIAKOS-ANTILALOS 06-03-2016 17:20
όσο η δαιμονολογία ή αγιολογία για το Ζαχαριάδη, Χουρτσώφ,
το 20 συνέδριο κ.ά. πολλά θα συνεχίζεται με την μεθοδολογία
βυζαντινού μυστικισμού αλοίμονό μας..........΄γιατί "το μέλλον θα
φέρει πολύ ξηρασία" και το παγούρι μας δεν θα έχει σταγόνα
νερό...........
Παράθεση
 
 
+14 #36 GH 27-02-2016 16:36
Παραθέτοντας Λεωνιδας απο το βορα:
....συνεχεια προς GH.... Να μην ξεχναμε, οτι η ΕΣΣΔ οπως και ναχει, ηταν συνεχιστρια της ρωσικης σχολης διπλωματιας, η οποια παντα χωλαινε και χωλαινει ακομα.Εξαιρεση (παρα τα καποια λαθη) μονο στην περιοδο Σταλιν και (κυριως) στην περιοδο Μπρεζνιεφ.Η ρωσικη σχολη λοιπον πρεσβευει οτι πρεπει να περιοριζεις παντα τον φιλο και τον συμμαχο, για να μη γινει πιο μεγαλος απο σενα, εστω και αν με αυτο τον τροπο τον χανεις και τον παραχωρεις στον αντιπαλο.Οσο για τον δικο μας, τον Ν. Ζαχαριαδη,να πουμε οτι εκανε το τεραστιο λαθος να αναφερει τους σλαβομακεδονες κατοπιν εορτης για να "διασπασει" το μετωπο του Τιτο. Αυτο εδωσε επιχειρημα σε αυτους τους ιδιους που ξεπουλανε την Ελλαδα να κατηγορουν επι 70 χρονια την αριστερα για ανθελληνισμο.Οι σλαβομακεδονες επρεπε να ηταν μεσα στις διακυρηξεις του ΚΚΕ απο την αρχη, η να μην μπουν καθολου.Αυτη ειναι αλλη μια βλακωδης τακτικη της ρωσικης διπλωματιας, δηλ. οταν χανουν το παιχνιδι καπου, να προβαινουν σε ανευ περιεχομενου κουφιες δηλωσεις και διακυρηξεις ελπιζωντας να δημιουργησουν συγχηση στις ταξεις του αντιπαλου, με τελικο ομως αποτελεσμα να κανουν ζημια στους ιδιους και στους φιλους και συμμαχους τους.Παντως το χειροπιαστο αποτελεσμα που ολοι μας βιωσαμε ηταν οτι τελικα η ΕΣΣΔ διαλυθηκε νωριτερα απο την "λιγοτερο σοσιαλιστικη " Γιουγκοσλαβια ,η οποια τελικα δεν αυτοδιαλυθηκε, αλλα την διελυσαν με τις ευλογιες των ρωσων ολιγαρχων (πρωην "κομμουνιστων")

Και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης αναγνωρίζει οτι δεν ήτανε αλάνθαστος Με δεδομένο βέβαια το οτι απουσίαζε 8.5 χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να τον κρίνουμε. Οσο για τους Ρώσους ολιγάρχες ως πρωην Κομμουνιστές είναι μεγάλη συζήτηση για την περίοδο 1956 1991 Χαιρετώ
Παράθεση
 
 
+15 #35 GH 27-02-2016 16:31
Παραθέτοντας Λεωνιδας απο το βορα:
Προς GH Φιλε, ευχαριστω για την απαντηση. Θα ηθελα να παρατηρησω μονο, οτι το θεμα της κοντρας Τιτο- Σταλιν δεν ειναι τοσο ξεκαθαρισμενο, σχετικα με το ποιου και σε τι βαθμο ηταν το φταιξιμο, ουτε σχετικα με το πως θα ειχαν εξελιχθει τα πραγματα αν δεν υπηρχε αυτη η κοντρα..Ο Τιτο ηθελε να ηγηθει μιας βαλκανικης ΕΣΣΔ. Ο Σταλιν ηταν αντιθετος. Υπερ του Τιτο ηταν και ο Γκερργκι Ντημητροφ, ο οποιος ταξιδεψε στη Μοσχα το 1948 και επεστρεψε στη Βουλγαρια σε φερετρο.Η παλαντζα της ιστοριας γενικα γερνει υπερ του Σταλιν, ομως στο συγκεκριμμενο θεμα (κομμουνιστικη κινηση στα Βαλκανια μετα τον Β παγκοσμιο)προσω πικα νομιζω οτι δεν χειριστηκε τα πραγματα με τον πιο σωστο τροπο.

Ο Τίτο το έβλεπε σε καθαρά Εθνικιστική Βάση. Με συμβουλή του Στάλιν Χότζα και Δημητρόφ δεν δεχτήκανε.
Παράθεση
 
 
+14 #34 GH 27-02-2016 16:29
Παραθέτοντας Λεωνιδας απο το βορα:
Προς GH Φιλε, ευχαριστω για την απαντηση. Θα ηθελα να παρατηρησω μονο, οτι το θεμα της κοντρας Τιτο- Σταλιν δεν ειναι τοσο ξεκαθαρισμενο, σχετικα με το ποιου και σε τι βαθμο ηταν το φταιξιμο, ουτε σχετικα με το πως θα ειχαν εξελιχθει τα πραγματα αν δεν υπηρχε αυτη η κοντρα..Ο Τιτο ηθελε να ηγηθει μιας βαλκανικης ΕΣΣΔ. Ο Σταλιν ηταν αντιθετος. Υπερ του Τιτο ηταν και ο Γκερργκι Ντημητροφ, ο οποιος ταξιδεψε στη Μοσχα το 1948 και επεστρεψε στη Βουλγαρια σε φερετρο.Η παλαντζα της ιστοριας γενικα γερνει υπερ του Σταλιν, ομως στο συγκεκριμμενο θεμα (κομμουνιστικη κινηση στα Βαλκανια μετα τον Β παγκοσμιο)προσω πικα νομιζω οτι δεν χειριστηκε τα πραγματα με τον πιο σωστο τροπο.

Αν δεν υπήρχε το κλείσιμο των Συνόρων το 1948 θα είχαμε κρατήσει σίγουρα την Β.Ελλάδα. Το παραδέχονται στα απομνημονεύματά τους και απο την πλευρά των Αστών. Για το Δημητρόφ εχω να σου πω το εξής. Το 1948 δολοφονήθηκε Ο Ζντάνοφ. Θέλω να πω οτι μετά το 1945 το κόμμα είχε μείνει απο Στελέχη και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Αν θέλεις κοίταξε το Βιβλιο του Λούντου Μαρτένς και τον 2ο Τόμο 1949 1968. Στοιχεία θα έχει και ο 1ος τόμος.
Παράθεση
 
 
-12 #33 Λεωνιδας απο το βορα 27-02-2016 15:51
....συνεχεια προς GH.... Να μην ξεχναμε, οτι η ΕΣΣΔ οπως και ναχει, ηταν συνεχιστρια της ρωσικης σχολης διπλωματιας, η οποια παντα χωλαινε και χωλαινει ακομα.Εξαιρεση (παρα τα καποια λαθη) μονο στην περιοδο Σταλιν και (κυριως) στην περιοδο Μπρεζνιεφ.Η ρωσικη σχολη λοιπον πρεσβευει οτι πρεπει να περιοριζεις παντα τον φιλο και τον συμμαχο, για να μη γινει πιο μεγαλος απο σενα, εστω και αν με αυτο τον τροπο τον χανεις και τον παραχωρεις στον αντιπαλο.Οσο για τον δικο μας, τον Ν. Ζαχαριαδη,να πουμε οτι εκανε το τεραστιο λαθος να αναφερει τους σλαβομακεδονες κατοπιν εορτης για να "διασπασει" το μετωπο του Τιτο. Αυτο εδωσε επιχειρημα σε αυτους τους ιδιους που ξεπουλανε την Ελλαδα να κατηγορουν επι 70 χρονια την αριστερα για ανθελληνισμο.Οι σλαβομακεδονες επρεπε να ηταν μεσα στις διακυρηξεις του ΚΚΕ απο την αρχη, η να μην μπουν καθολου.Αυτη ειναι αλλη μια βλακωδης τακτικη της ρωσικης διπλωματιας, δηλ. οταν χανουν το παιχνιδι καπου, να προβαινουν σε ανευ περιεχομενου κουφιες δηλωσεις και διακυρηξεις ελπιζωντας να δημιουργησουν συγχηση στις ταξεις του αντιπαλου, με τελικο ομως αποτελεσμα να κανουν ζημια στους ιδιους και στους φιλους και συμμαχους τους.Παντως το χειροπιαστο αποτελεσμα που ολοι μας βιωσαμε ηταν οτι τελικα η ΕΣΣΔ διαλυθηκε νωριτερα απο την "λιγοτερο σοσιαλιστικη " Γιουγκοσλαβια ,η οποια τελικα δεν αυτοδιαλυθηκε, αλλα την διελυσαν με τις ευλογιες των ρωσων ολιγαρχων (πρωην "κομμουνιστων")
Παράθεση
 
 
-10 #32 Λεωνιδας απο το βορα 27-02-2016 15:50
Προς GH Φιλε, ευχαριστω για την απαντηση. Θα ηθελα να παρατηρησω μονο, οτι το θεμα της κοντρας Τιτο- Σταλιν δεν ειναι τοσο ξεκαθαρισμενο, σχετικα με το ποιου και σε τι βαθμο ηταν το φταιξιμο, ουτε σχετικα με το πως θα ειχαν εξελιχθει τα πραγματα αν δεν υπηρχε αυτη η κοντρα..Ο Τιτο ηθελε να ηγηθει μιας βαλκανικης ΕΣΣΔ. Ο Σταλιν ηταν αντιθετος. Υπερ του Τιτο ηταν και ο Γκερργκι Ντημητροφ, ο οποιος ταξιδεψε στη Μοσχα το 1948 και επεστρεψε στη Βουλγαρια σε φερετρο.Η παλαντζα της ιστοριας γενικα γερνει υπερ του Σταλιν, ομως στο συγκεκριμμενο θεμα (κομμουνιστικη κινηση στα Βαλκανια μετα τον Β παγκοσμιο)προσω πικα νομιζω οτι δεν χειριστηκε τα πραγματα με τον πιο σωστο τροπο.
Παράθεση
 
 
+14 #31 GH 24-02-2016 21:10
[quote name="Λεωνιδας απο το βορα"]Διαβαζωντας τα σχολια, παρατηρουμε οτι οι ελληνες αριστεροι συνεχιζουν να διακρινουν μονο δυο χρωματα, το ασπρο και το μαυρο , αγνοωντας παντελως τις οποιεσδηποτε αλλες αποχρωσεις που υπαρχουν. Δηλαδη, η καποιος ειναι "σωστος και συνεπης", οποτε τα λογια του ειναι κατι σαν το ευαγγελιο η τα αποφθεγματα αγιων, η ειναι "λαθος" (οπορτουνιστης, τυχοδιωκτης, "πρακτορας" κ.λ.π., κ.λ.π.), οποτε το οτι ειπε και οτι εκανε αναθεματιζονται .Το συγκεκριμμενο τσιτατο του Ν. Ζαχαριαδη ειναι γεγονος οτι ανταποκρινεται απολυτα στη σημερινη ελληνικη πραγματικοτητα.Απο κει και περα. Τις πολιτικες προσωπικοτητες τις κρινει σε μεγαλο βαθμο η τελικη επιτυχια. Ο Ιωσηφ Σταλιν κατακρινεται απο τους "αντιπαλους" (δυτικοι) των οποιων τα συμφεροντα πραγματικα εθιξε, αλλα και απο τους "δικους" του, οι οποιοι "πατωντας" σε αυτη την κριτικη εδραιωσαν την εξουσια τους παραμεριζωντας καποιους αλλους. Λαθος τους, που υλοποιηθηκε με την διαλυση της ΕΣΣΔ. Ομως αυτο που δεν αμφισβειτειται απο κανεναν, ειναι οτι ο Σταλιν "πετυχε".Εκανε την ΕΣΣΔ παγκοσμια δυναμη, πραγμα που οδηγησε στην ραγδαια διαδοση των αριστερων ιδεων σε ολοκληρο τον κοσμο Ο Ν. Ζαχαριαδης απο την αλλη, οσο "σωστος και συνεπης" και αν ηταν, απετυχε παταγωδως.Και εδω τιθεται παλι το ερωτημα. Για την τραγωδια του εμφυλιου και την αποτυχια του αριστερου κινηματος στην Ελλαδα, ποιος φταιει? Ο Σταλιν η η τοτε ηγεσια του ΚΚΕ, δηλ. ο Ζαχαριαδης? Υ
O σ.Ζαχαριάδης γύρισε απο το Νταχάου στις 30 ΜΑΗ του 1945 και ανέλαβε Γ.Γ στο 7ο Συνέδριο τον Οκτώβρη του 1945. Ο ΑΡΗΣ διαγράφηκε στην 11η Ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 κρατήθηκε μυστική και δημοδιεύθηκε στον Ριζοσπάστη 12 ιούνη του 1945. Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ θα είχε κερδίσει τουλάχιστον στην Β.Ελλάδα αν το 1948 δεν μας έκλεινε τα σύνορα η προδοτική κλίκα του ΤΙΤΟ. Επίσης στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 εξηγεί τη κατάσταση βρήκε μετά απο απουσία 8.5 χρονων και γιατί δεν μπόρεσε να έρθει σε σύγκρουση αμέσως με ΣΙΑΝΤΟ...ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ...ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ... Χαιρετώ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

---000_ekdilosipleistiriasmoithesniki

****************************

---000_toliosxania

****************************

---000_ekdilosiperisteri

****************************

---000_Sakellaropoulos_Beloyannis

***********************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*************************

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ
ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΙΣ 3:00 Μ.Μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

*************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*************************

---000_ekdilosithermansi

8888888***************

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΣΤΙΣ 22/11/16
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”
 


*************************

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚH

   


********************************

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

           (23/11/16)

*******************************************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ» (EXTRA CHANNEL, 7/11/2016)

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

   

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 25/11/2016


*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)