ISKRA

Τρίτη12 Δεκ 2017
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΣΟ «ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ TRUMP;

ΠΟΣΟ «ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ TRUMP;

E-mail Εκτύπωση PDF

---000_Trump_psifidoto(Πέμ. 24/11/16 – 20.43)

Του ΚΩΣΤΑ ΡΑΠΤΗ*

Σε πείσμα της διάχυτης στον διεθνή τύπο ρητορικής περί του "λαϊκιστή" Donald Trump, η οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελεί προέκταση των προεκλογικών επικοινωνιακών τακτικών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ ενστερνίζεται πλήρως βασικές πλευρές της τρέχουσας οικονομικής ορθοδοξίας. Πετυχημένος επιχειρηματίας ο ίδιος, υποστηρίζει ανοιχτά την ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση και απορρύθμιση των αγορών, τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τις ιδιωτικοποιήσεις. Η βασική του προεκλογική υπόσχεση για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της μείωσης των φόρων για ιδιώτες και επιχειρήσεις (ουσιαστικά για το περιώνυμο 1% των ανώτερων εισοδηματικών μερίδων του πληθυσμού), αποτελεί κλασική Ρεπουμπλικανική συνταγή.

Ακόμη και η φαινομενικά κεϋνσιανή πρότασή του για ένα μεγάλο πακέτο έργων, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια (το οποίο είναι άκρως αναγκαίο δεδομένων των πεπαλαιωμένων υποδομών), δεν αφορά τόσο δημόσιες επενδύσεις, όσο κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις (φοροαπαλλαγές και παραχώρηση χρήσης), που θα ευνοήσουν τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους - κάτι πολύ οικείο στον ίδιο τον Trump...

Η δε "αμεριμνησία" του Trump για τα μεγάλα ελλείμματα που θα επιφέρει ο συνδυασμός των περικοπών φόρων με την αύξηση των εξοπλισμών θυμίζει την πάγια πρακτική του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να εμφανίζεται αυστηρό στα δημοσιονομικά, όποτε δεν ελέγχει τον Λευκό Οίκο (όπως συνέβη επί Obama, φθάνοντας μέχρι σημείου shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών), και να εκτινάσσει τις δαπάνες, όποτε ελέγχει την κυβέρνηση.

Άλλωστε, στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες η αύξηση της δημόσιας δαπάνης θα μπορούσε να οδηγήσει και σε έξοδο από τις τρέχουσες αποπληθωριστικές δυναμικές.

Το σημείο στο οποίο ο Trump παρεκκλίνει από την ορθοδοξία, είναι το θέμα της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών. Πέραν της κριτικής που έχει ασκήσει στην επικεφαλής της Fed Janet Yellen, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει τη δυνατότητα σταδιακά να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας και έτσι να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική.

Είναι σαφές ότι ο Trump δεν δείχνει την ίδια εμπιστοσύνη με τον προκάτοχό του στις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης, γεγονός που προαναγγέλλει αύξηση των επιτοκίων, ιδίως εάν θα πρέπει να προσελκυσθούν κεφάλαια για την κάλυψη των νέων ελλειμμάτων. Ευρύτερα, όπως έχει παρατηρήσει και ο Wolfgang Münchau των Financial Times, μπαίνουμε ούτως ή άλλως σε μια περίοδο όπου η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών με βασικό στόχο τον χαμηλό πληθωρισμό, τίθεται υπό αίρεση και η έμφαση δίνεται πλέον στον συνδυασμό δημοσιονομικής χαλάρωσης με νομισματική αυστηροποίηση.

Μεγαλύτερη διάθεση ρήξης, πάλι, αποτυπώνουν οι προτάσεις Trump που παραπέμπουν σε έναν "νεοπροστατευτισμό”. Κρίσιμη εδώ θα αποδειχθεί η διάθεσή του ή μη να απεμπλακεί από τους υφιστάμενους όρους διαπραγμάτευσης των μεγάλων περιφερειακών συμφωνιών επενδύσεων και εμπορίου. Δεν είναι τυχαία η ανησυχία και παγκοσμίως επ’ αυτού, καθώς οι (ολοκληρωμένες ή υπό διαπραγμάτευση) συμφωνίες TTIP, TPP και TISA είχαν παρουσιαστεί ως η "φυγή προς τα εμπρός" μετά την αποτυχία του "Γύρου της Ντόχα" στον ΠΟΕ.

Ο Trump υποστηρίζει ότι θα καταφέρει "να φέρει την παραγωγή της Apple στην Αμερική", ενώ με ανάλογο τρόπο αντιμετωπίζει το θέμα της μετανάστευσης, θεωρώντας ότι η μαζική απέλαση και ο περιορισμός των εισροών θα απελευθερώσει θέσεις εργασίας για τους γηγενείς, παραβλέποντας βέβαια τις δυνάμει αρνητικές επιπτώσεις από τυχόν μαζικό περιορισμό της μεταναστευτικής εργασίας.

Το κύριο ερώτημα, όμως, δεν είναι ο βαθμός πρωτοτυπίας των πολιτικών του Trump, (που σημειωτέον παραπέμπουν σε πλευρές των Abenomics του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzō Abe), αλλά ο βαθμός στον οποίο μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, τόσο ως προς την επίτευξη υψηλότερων αναπτυξιακών ρυθμών όσο και ως προς την βελτίωση της θέσης των ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν προς τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Επ’ αυτού τα πράγματα δεν φαντάζουν ρόδινα. Η αποτυχία των Abenomics να αντιστρέψουν την μακρόχρονη ιαπωνική στασιμότητα αποτελεί χαρακτηριστική προειδοποίηση. Άλλωστε, ακόμη και το κατεξοχήν πρότυπο κεϋνσιανής παρέμβασης, το New Deal της δεκαετίας του 1930, δεν κατάφερε να φέρει μόνιμα αποτελέσματα στην απασχόληση και την ανάπτυξη παρά μόνο μετά τη μεσολάβηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μόνο πρόγραμμα που μπόρεσε μέσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ήταν το κινεζικό, το οποίο όμως αφορούσε μεγαλύτερα μεγέθη (περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεις σε υποδομές τα τελευταία 10 χρόνια), χρηματοδοτήθηκε από κρατικές τράπεζες και υλοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό από κρατικές εταιρείες.

Αντίθετα, σε οικονομίες όπως των ΗΠΑ το πρόβλημα των χαμηλών επενδύσεων, αποτέλεσμα με τη σειρά του της μειωμένης κερδοφορίας, παραμένει ενεργό. Συνεπώς, ακόμη και οι φοροαπαλλαγές ή άλλα μέσα τόνωσης της οικονομίας δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στην μαζική αύξηση θέσεων εργασίας που αποτελεί τη βασική επαγγελία του Trump.

Ομοίως, αμφίβολη φαντάζει η επιτυχία της προσπάθειας του Trump να πείσει ή ακόμη και να εκβιάσει αμερικανικές επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες στο αμερικανικό έδαφος. Ο λόγος είναι η τεράστια κλίμακα της μετατόπισης μεταποιητικών δραστηριοτήτων στην Ασία καθώς και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτού που ονομάζουμε "παγκόσμιο εμπόριο" αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα συναλλαγές στα δίκτυα παραγωγής των μεγάλων (αμερικανικών) πολυεθνικών εταιριών. Τυχόν επαναπατρισμός αυτών των παραγωγικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, απλώς θα αύξανε το κόστος παραγωγής. Για παράδειγμα το I-Phone 7 στην έκδοση των 32GB θα κόστιζε 80-90 δολάρια παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πολιτική "προστατευτισμού" ή "εθνικισμού" (κατά το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Economist), που δείχνει να προτιμά ο Trump αντανακλά όντως μιαν υπαρκτή ευρύτερη τάση. Σε πείσμα όλων των δηλώσεων περί του αντιθέτου, η "παγκοσμιοποίηση" δείχνει να βρίσκεται σε στασιμότητα, με τον όγκο του διεθνούς εμπορίου και των άμεσων διεθνών επενδύσεων να υποχωρεί, μαζί με την κερδοφορία των πολυεθνικών και τις ροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες οικονομίες, ενώ αυξάνεται η τάση υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας αρκετών κρατών, παράλληλα με τη σταθερή αύξηση του χρέους ως προς την επένδυση.

Ίσως εκεί να βρίσκεται η μεγάλη πρόκληση για τα Trumponomics, εάν δηλαδή και κατά πόσο θα μπορέσουν να αποτελέσουν παράγοντα εξόδου από μια δυναμική που σήμερα οδηγεί μάλλον προς νέα ύφεση ή αντιθέτως, θα αποτελέσουν απλώς τον καταλύτη για την ταχύτερη εκδήλωσή της.

*Πηγή: Capital.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

---000_ekdilosipleistiriasmoithesniki

****************************

---000_toliosxania

****************************

---000_ekdilosiperisteri

****************************

---000_Sakellaropoulos_Beloyannis

***********************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*************************

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ
ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΙΣ 3:00 Μ.Μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

*************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*************************

---000_ekdilosithermansi

8888888***************

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΣΤΙΣ 22/11/16
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”
 


*************************

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚH

   


********************************

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

           (23/11/16)

*******************************************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ» (EXTRA CHANNEL, 7/11/2016)

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

   

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 25/11/2016


*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)