ISKRA

Τρίτη12 Δεκ 2017
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΔΙΕΘΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

(Σαβ. 27/8/16 - 01:40-15:01-17:33)

ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ''ΑΦΩΝΗ'' ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διανύουμε την τέταρτη μέρα που η Τουρκία, με την κάλυψη πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, ενισχύει και κλιμακώνει την παράνομη στρατιωτική εισβολή της στη Συρία και εδραιώνει μια ευρεία Τουρκική ζώνη στο Συριακό έδαφος, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την άφωνη και εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα ξεπουλημένα μνημονιακά κόμματα.  

Ο λόγος είναι απλός: Η μνημονιακή Ελλάδα είναι δορυφόρος των ΗΠΑ και χώρα χωρίς ανεξάρτητη βούληση έναντι της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε θέματα, που η τελευταία θεωρεί μείζονος σημασίας για τα συμφέροντα της στην περιοχή.  

H Iskra θα συνεχίσει να καταγγέλλει καθημερινά την Τουρκική εισβολή στη Συρία, με την οποία ο τουρκικός στρατός εγκαθίσταται σε μονιμότερη, μάλλον, βάση στο Συριακό έδαφος και να καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει ουσιαστικά στην τουρκική μεθόδευση να ελέγξει τις Συριακές εξελίξεις, η οποία θα προκαλέσει και νέες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.

Ν.Ζ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ;

''Η Τουρκία κλιμακώνει για τέταρτη μέρα την απαράδεκτη, παράνομη και επικίνδυνη στρατιωτική παρουσία και δράση της στο Συριακό έδαφος.

Η κυβέρνηση της χώρας μας γιατί δεν αντιδρά σε αυτήν την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία, η οποία έχει επικίνδυνες ευρύτερες στοχεύσεις;

Γιατί δεν την αποδοκιμάζει;

Ποιους δεν θέλει να ενοχλήσει και σιωπά;

Ή μήπως συναινεί και συμφωνεί;''

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/8/16

 

Σάββατι 27 Αυγούστου 2016

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Νέα δεδομένα στο Συριακό και την ευρύτερη περιοχή δημιουργεί η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Ειδικές δυνάμεις, πολεμικά αεροπλάνα και άρματα μάχης της Τουρκίας εξαπέλυσαν αστραπιαία εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη μεθοριακή, συριακή πόλη Τζαραμπλούς, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές και εγκαθιστώντας υποστηριζόμενες από την Άγκυρα δυνάμεις Σύρων αντικαθεστωτικών.

Πραγματικός στόχος της επιχείρησης ήταν να αποτραπεί η άλωση της Τζαραμπλούς από τους Κούρδους μαχητές του PYD, οι οποίοι την πολιορκούσαν και ετοιμάζονταν να την καταλάβουν, έχοντας ήδη εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τη γειτονική πόλη Μανμπίτζ, στις 12 Αυγούστου, με την υποστήριξη των Αμερικανών. Το γεγονός αυτό θορύβησε σφόδρα την Άγκυρα, καθώς ενδεχόμενη άλωση της Τζαραμπλούς, στρατηγικής σημασίας πόλης στη δυτική όχθη του Ευφράτη, θα οδηγούσε στην ενοποίηση των υπό κουρδικό έλεγχο συριακών εδαφών σε μια μεγάλη λωρίδα, μήκους 700 χιλιομέτρων, από τα σύνορα με το Ιράκ μέχρι τη βορειοδυτική Συρία, παράλληλα προς τα τουρκικά σύνορα. Η δημιουργία ντε φάκτο αυτόνομης κουρδικής οντόητας στη βόρεια Συρία, ο απόλυτος δηλαδή εφιάλτης για την Άγκυρα, θα γινόταν έτσι πραγματικότητα.

Με τη στρατιωτική της επέμβαση, η Τουρκία πέτυχε αυτό που αποτελούσε μόνιμη επιδίωξή της εδώ και αρκετό καιρό, αλλά προσέκρουε στην αντίθεση της Ρωσίας και τις ταλαντεύσεις της Δύσης: τη δημιουργία “ουδέτερης ζώνης”, υπό τουρκικό έλεγχο, στη βόρεια Συρία, η οποία θα αποτρέπει την ενοποίηση των κουρδικών περιοχών και θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, εκτός τουρκικής επικράτειας. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι η εν λόγω ζώνη, που ήδη δημιουργείται, θα έχει μήκος 98 χιλιόμετρα και βάθος 45, από την Τζαραμπλούς μέχρι το Αζάζ, απομονώνοντας τον κουρδικό θύλακο του Αφρίν, στα δυτικά, από τις υπόλοιπες κουρδικές περιοχές, ανατολικά του Ευφράτη.

Την τουρκική εισβολή διευκόλυνε κατά πολύ η προσέγγιση του Ερντογάν με τον Πούτιν, που είχε προετοιμαστεί από τον Ιούνιο, αλλά επιταχύνθηκε από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις στις σχέσεις Άγκυρας- Ουάσιγκτον. Το πράσινο φως που έδωσε ο Ερντογάν για την κατασκευή του μεγάλου αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου και η στροφή του στο Συριακό, με την αποδοχή της παραμονής του Άσαντ στην εξουσία για μια μεταβατική περίοδο, ήταν οι πιο χειροπιαστές εκφράσεις αυτής της προσέγγισης. Η πολύ χαλαρή αντίδραση της Μόσχας στην τουρκική εισβολή, για την οποία είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων η Ρωσία, υποδηλώνει την ανοχή της στην τουρκική επέμβαση.

Το τολμηρό άνοιγμα του Ερντογάν προς τον Πούτιν προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορούσε να μην υπολογίσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν εμφανίζεται, τουλάχιστον συγκυριακά, παντοδύναμος στο εσωτερικό μέτωπο. Τόσο η Κεμαλική όσο και η εθνικιστική αντιπολίτευση ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση εναντίον του Γκιουλέν και των στασιαστών, μάλιστα ο Ερντογάν μίλησε μαζί με τον Κεμαλικό ηγέτη Κιλιτσντάρογλου σε τεράστιο συλλαλητήριο εναντίον των πραξικοπηματιών. Το κύμα του αντιαμερικανισμού στην Τουρκία διατρέχει σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, καθώς είναι διάχυτη η υποψία ότι οι ΗΠΑ αν δεν οργάνωσαν, πάντως δεν είδαν με κακό μάτι την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Όλα αυτά οδήγησαν τους Αμερικανούς σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Ερντογάν, με τίμημα την προδοσία των Κούρδων. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε επίσημα την Άγκυρα την ημέρα της τουρκικής επέμβασης στη βόρεια Συρία, την οποία υποβοήθησαν (μάλλον συμβολικά) αμερικανικά αεροπλάνα, βομβαρδίζοντας θέσεις των τζιχαντιστών. Από την Άγκυρα, ο Μπάιντεν κάλεσε τους Κούρδους να αποσυρθούν πέρα από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, παραδίδοντας πειροχές που με πολύ αίμα είχαν κερδίσει, όπως επίμονα ζητούσε ο Ερντογάν. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Τζον Κέρι, η απόσυρση των Κούρδων έχει ήδη αρχίσει.

Βεβαίως, η κατάσταση στη Συρία παραμένει άκρως χαοτική και απρόβλεπτη. Η καθοριστικής σημασίας- και εφιαλτικά φονική- μάχη για το Χαλέπι, ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία και το Ιράν στρατό του Άσαντ και τους φιλοδυτικούς αντικαθεστωτικούς δεν φαίνεται να μπορεί να κερδηθεί από κανένα εκ των δύο στρατοπέδων. Η αναζήτηση πολιτικής λύσης παραμένει προς το παρόν ατελέσφορη, καθώς ούτε οι μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται στην κρίση, ούτε οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία έχουν διανύσει βήματα προς κάποιου είδους συμβιβασμό. Γεγονός παραμένει ότι η Τουρκία του Ερντογάν, ένας απρόβλεπτος, αλλά τολμηρός “παίκτης” που δεν εννοεί να είναι δεδομένη για κανέναν στην εξωτερική της πολιτική, καταγράφει, για την ώρα, σημαντικά κέρδη, πρωτίστως σε βάρος της κουρδικής υπόθεσης.  

Α.Θ.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

''Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την τούρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τη διαμόρφωση “ουδέτερης ζώνης” υπό τούρκικο έλεγχο στο Συριακό έδαφος, οι οποίες έχουν ως στόχο τους Κούρδους της Συρίας αλλά και αποβλέπουν σε δεύτερο στάδιο στον έλεγχο από την Τουρκία των Συριακών εξελίξεων.

Η Τούρκική εισβολή στη ΣΥΡΙΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και τις ευλογίες της ΕΕ, είναι απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η Συριακή κρίση μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μόνο βάση της διεθνούς νομιμότητας, με ένα ουσιαστικό διάλογο μέσα στη Συρία, στον οποίο, με θεμέλιο τις αρχές και αποφάσεις του ΟΗΕ, θα συμμετέχουν όλες οι εθνότητες και θρησκευτικές ομάδες της Συρίας και φυσικά οι Κούρδοι, των οποίων τα δικαιώματα πρέπει να κατοχυρωθούν και να γίνουν απολύτως σεβαστά.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα μαζί με όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της περιοχής πρέπει να ζητήσει την άμεση διακοπή της τουρκικής εισβολής στη Συρία και την άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών δυνάμεων από το Συριακό έδαφος.

Αποτελεί τραγωδία για τη χώρα μας, μπροστά σε εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αλλάζουν όλα τα δεδομένα, η μνημονιακή Ελλάδα να παραμένει παθητικός θεατής και να κινείται ως δορυφόρος των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σήμερα όσο ποτέ είναι ρεαλιστικό και απόλυτα αναγκαίο η χώρα μας να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή πορεία, να αποτινάξει τη νεοαποικιακή κηδεμονία και να κατακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, εφαρμόζοντας μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των νομίμων εθνικών μας συμφερόντων και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.''

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/8/16

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ''ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ'' ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Παρά την απροσδόκητα γρήγορη απώθηση του Ισλαμικού Κράτους από τη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Τζαραμπλούς, κοντά στα τουρκικά σύνορα, η επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Ασπίδα του Ευφράτη» συνεχίστηκε χθες με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, στόχος της επιχείρησης είναι η δημιουργία «ελεύθερης ζώνης», μήκους 98 χλμ. και βάθους 45 χλμ., με την πλήρη εκκαθάρισή της τόσο από τους τζιχαντιστές όσο και από τους Κούρδους μαχητές του κόμματος PYD, που επιδιώκουν τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής οντότητας στον συριακό Βορρά. Με χθεσινές δηλώσεις του από τη Σουηδία, μία ημέρα μετά τις συναντήσεις που είχε με την τουρκική πολιτική ηγεσία στην Αγκυρα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέβλεψε ότι οι Τούρκοι «θα μείνουν στη Συρία όσο χρειαστεί, προκειμένου να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώτατο Τούρκο στρατιωτικό, άλλα εννέα άρματα μάχης πέρασαν χθες τα τουρκικά σύνορα προς τη Συρία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 20. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αναφέρει ότι στην «Ασπίδα του Ευφράτη» συμμετέχουν 350 Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, των τεθωρακισμένων και του πεζικού, σε συντονισμό με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι προέλασαν προς την Τζαραμπλούς. Τα τουρκικά στρατεύματα στην πόλη επιθεώρησε χθες ο υποστράτηγος Ζεκάι Ακσάκαλι, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων.

Χθες το πρωί, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ενημέρωσε, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι οι Κούρδοι μαχητές του PYD άρχισαν να αποσύρονται από τη διαφιλονικούμενη περιοχή. Ωστόσο, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον Κούρδων μαχητών νότια της Τζαραμπλούς, κοντά στην πόλη Μανμπίτζ.

Οι Κούρδοι είχαν εγκατασταθεί στην εν λόγω πόλη αφού την απελευθέρωσαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη, στις 12 Αυγούστου. Κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην Αγκυρα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε δημόσια από τους Κούρδους να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του Ευφράτη, καθιστώντας σαφές ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν την αμερικανική υποστήριξη.

Εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, ενόπλου τμήματος του PYD, δήλωσε χθες ότι οι Κούρδοι μαχητές αποσύρονται από τη Μανμπίτζ, καθώς εκπλήρωσαν την αποστολή τους. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε ότι οι Κούρδοι αποσύρονται ανατολικά του Ευφράτη για να προετοιμάσουν την επόμενη συμμαχική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα, άτυπης πρωτεύουσας του ισλαμικού χαλιφάτου, στην Ανατολική Συρία. Στο εσωτερικό της Τουρκίας, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ύστερα από ένοπλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κεμαλικού κόμματος CHP, σε ορεινή περιοχή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση στην κουρδική αποσχιστική οργάνωση ΡΚΚ, αν και τουρκικά μέσα ανέφεραν ότι η αυτοκινητοπομπή βρέθηκε μεταξύ αντιμαχόμενων πυρών σε εμπόλεμη ζώνη.

 

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΛΛΑ ΕΞΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Τουρκία έστειλε άλλα έξι άρματα μάχης στη Συρία την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα συνέχιζαν την αποναρκοθέτηση της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία ανακτήθηκε αυτή την εβδομάδα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την Τετάρτη την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" στο συριακό έδαφος με στόχο τόσο την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή όσο και την ανάσχεση της προώθησης Κούρδων πολιτοφυλακών που  θέλουν, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, να δημιουργήσουν έναν διάδρομο κατά μήκος των συνόρων.

Τα έξι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο συριακό έδαφος σήμερα το πρωί, διαπίστωσε φωτογράφος του AFP που βρίσκεται στο χωριό Καρκαμίς, στη μεθόριο με τη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία διατηρεί στο εξής 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες στη Συρία έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων.

Ο φωτογράφος ανέφερε ότι άκουσε σποραδικές εκρήξεις την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα ασχολούνταν με την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν αφήσει οι μαχητές του ISIS στην Τζαραμπλούς.

Το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επιβεβαίωσε πως οι αντάρτες καταστρέφουν τα εκρηκτικά, διευκρινίζοντας πως 20 εκρηκτικοί μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν την Παρασκευή.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Σ. ΛΑΒΡΟΦ: ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

 

Μόνον οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας με τη συναίνεση των αρχών της χώρας, επισήμανε αργά χθες το βράδυ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Επί του πεδίου στη Συρία πολλές χώρες είναι παρούσες στρατιωτικά (...) με δυνάμεις που αναπτύχθηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της συριακής ηγεσίας. Μόνο οι ρωσικές και οι ιρανικές δυνάμεις είναι παρούσες εκεί με τη συναίνεση της συριακής ηγεσίας», επέμεινε ο Λαβρόφ.

Την Τετάρτη στρατεύματα της Τουρκίας, με αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ, άρχισαν μια επιχείρηση που ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι έχει στόχο την εξουδετέρωση της απειλής τόσο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η επιτυχία της κατάπαυσης του πυρός θα εξαρτηθεί από το αν θα γίνει διάκριση ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τους τρομοκράτες.

Μια επιτυχημένη εκεχειρία στην εμπόλεμη Συρία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν υπάρξει σαφής διάκριση ανάμεσα στις οργανώσεις της αντιπολίτευσης και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα, δήλωσε χθες το βράδυ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Συζητήσαμε (...) για τα πράγματα που θα βοηθήσουν να βρεθούν τεχνικές λύσεις στις συμφωνίες που συνήψαμε στη Μόσχα – την ανάγκη να υπάρξει μια διαρκής κατάπαυση του πυρός, αφού οι παραβιάσεις συνεχίζονται από όλες τις πλευρές, την ανάγκη να κάνουμε επιτέλους μια διάκριση ανάμεσα στην αντιπολίτευση, η οποία τηρεί την κατάπαυση του πυρός, και το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (σ.σ. η οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ), το Ισλαμικό Κράτος και τους άλλους τρομοκράτες», ανέφερε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η διάκριση είναι δύσκολο να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, επέμεινε.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι δύσκολο διότι το Μέτωπο προσαρμόζεται, αλλάζει ονόματα, εφευρίσκει νέα οργανωτικά σχήματα, στα οποία συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις (...). Αυτό απαιτεί προσοχή, απαιτεί βαθιά ανάλυση, που όμως πρέπει να γίνει γρήγορα. Προσπαθούμε με τους αμερικανούς εταίρους μας να επιλύσουμε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν σήμερα μια αποθήκη πυρομαχικών νότια της συριακής μεθοριακής πόλης Τζαραμπλούς, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές στο Ρόιτερς.

Οι πηγές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον στόχο. 

Την ίδια είδηση μετέδωσαν και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Νωρίτερα σήμερα, αυτόπτης μάρτυρας του Ρόιτερς που βρισκόταν από την τουρκική πλευρά των συνόρων είδε μαχητικά αεροσκάφη να εισέρχονται από την Τουρκία στον συριακό εναέριο χώρο και άκουσε πολλές εκρήξεις κοντά στην Τζαραμπλούς λίγο μετά. 

Δεν ήταν σαφές ποια ήταν η ταυτότητα των μαχητικών.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ LEO2A4 ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ 15.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ        

Τα πρώτα "σύννεφα" στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας είναι ξανά γεγονός: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ, Βαλερί Γκερασίμοφ, στην Τουρκία ενώ υπήρξε και επικοινωνία Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν.  

Πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν ότι "δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο με την Τουρκία". Αυτό που ανησυχεί είναι η μεταφορά αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στη Β.Συρία με τουρκικές πηγές να αναφέρουν την ανάπτυξη 15.000 Τούρκων στρατιωτών. Ήδη υπάρχουν 50 τουρκικά άρματα μάχης στην Β.Συρία!  

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δυσφορία στη Ρωσία η οποία βλέπει την Τουρκία να αθετεί τη στρατιωτική συμφωνία και να δείχνει ότι θέλει να προχωρήσει βαθιά στο συριακό έδαφος προς Χαλέπι και Ράκκα. Aυτό δείχνει και ο οθωμανικός ύμνος που θα ακούσετε στο βίντεο παρακάτω.  

Tις τουρκικές δυνάμεις στην Jarabulus επισκέφθηκε ο Τούρκος στρατηγός και διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Zekai Aksakallı.  

«Τουλάχιστον άλλα δέκα άρματα μάχης εισήλθαν την Πέμπτη από τα τουρκικά σύνορα στη Συρία ενώ μετά ακολούθησαν άλλα δέκα και μεταφέρονται αρκετά ακόμη και τώρα»,αναφέρουν δημοσιογράφοι στην περιοχή .  

«Περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης ευρίσκονται τώρα στη Συρία, επιπλέον αναμένεται η ενίσχυση με επιπλέον ΤΟΜΑ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε ανώτερος εκπρόσωπος των τουρκικών αρχών.  

Ο Β.Γκερασίμοφ θα πήγαινε για διήμερη επίσκεψη και για συνομιλίες στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο με τον Τούρκο ομόλογο του, Χ.Ακάρ. Οι λόγοι της ακύρωσης της επίσκεψης δεν ανακοινώθηκαν...  

O πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.  

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πληροφόρησε τον Β.Πούτιν σχετικά με την επιχείρηση "Euphrates Shield" στηνJarablus.  

Φαίνεται όμως πως το μόνο απτό σημείο συμφωνίας ήταν να επιταχυνθούν οι προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.  

Η εισβολή της Τουρκίας στη Β.Συρία σχεδιαζόταν από την τουρκική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά είχε αναβληθεί λόγω αρκετών πααγόντων σύμφωνα με ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο.  

"Η εισβολή είχε συζητηθεί με τις ΗΠΑ τον Ιούνιο αλλά είχε καθυστερήσει λόγω του πραξικοπήματος ενώ πιο πριν το εμπόδιο ήταν η επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και το ρίσκο περαιτέρω σύγκρουσης με τη Μόσχα" ανέφερε.  

"Ήταν πρακτικά αδύνατο να εφαρμόσουμε τα σχέδια μας εξαιτίας της έλλειψης αεροπορικής κάλυψης" τόνισε.  

Σύμφωνα με την Hurriyet στη Συρία υπάρχουν 450 στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να αγγίξει τους 15.000!  

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Fikri Isik, είπε ότι οι Κούρδοι πρέπει να γυρίσουν ανατολικά του Ευφράτη.  

Οι τουρκικές δυνάμεις σκοπεύουν να μετακινηθούν προς την πόλη Marea μετά την Jarabulus.  

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ibrahim Kalin, είπε ότι η Άγκυρα δημιουργεί "ζώνη ασφαλείας" για πρόσφυγες στην Jarabulus.  

Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιεί αυτό το προπύργιο και για μελλοντικές επιχειρήσεις.  

Στο μεταξύ το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε επιπλέον πληροφορίες από την Τουρκία για τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα καθώς μπορεί να συναντηθούν με τα ρωσικά μαχητικά  

"Ο τουρκικός στρατός θα διατηρήσει την παρουσία του στη Β.Συρία μέχρι οι τρομοκράτες του ISIS να εκδιωχθούν από αυτή την περιοχή" είπε ο Τούρκος πωθυπουργός Μ.Γιλντιρίμ.  

"Προστατεύουμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και την ενότητα της Συρίας. Ο στρατός μας θα συνεχίσει την επιχείρηση. Παρέχουμε υποστήριξη στον FSA" τόνισε.

 

Σχόλια  

 
0 #4 Λεωνιδας απο το βορα 28-08-2016 13:05
Παραθέτοντας christos parissis:
α) Αν κρινουμε ,που στην ουσία αποφασιζει για τα πάντα στη Δυση ). Ιδωμεν ...

Η θεση σας για τη Ρωσια, εχει μια δοση αληθειας.Ο πλουτος της χωρας βρισκεται στα χερια καποιων ολιγων (ολιγαρχες και μαφιοζοι), οι οποιοι στην ουσια ειναι διεφθαρμενοι κλεφτες.Αποτι φαινεται, η ταση του Πουτιν δεν κυριαρχει εξ ολοκληρου στη Ρωσια. Εξ αλλου, τι σημαινει ακριβως "η ταση του Πουτιν"?Ομαδα "πατριωτων" κλεφτων και μαφιοζων, που βαζουν πανω απο το προσωπικο συμφερον, το συμφερον της πατριδας?Λογικα, ειναι δυνατον να υπαρχει τετοιο ειδος ατομων? Απλα οι ανθρωποι του Πουτιν, θελουν να κρατησουν για τον εαυτο τους την Ρωσικη Ομοσπονδια και να την μετατρεψουν σε νεοφεουδαρχικο κρατος, οπου οι ιδιοι θα αντικαταστησουν τους παλιους ευγενεις.Αυτο ειναι πειραμα καταδικασμενο σε αποτυχια, αφου οι αντικειμενικες συνθηκες αναπτυξης της κοινωνιας, εξαφανισαν την φεουδαρχια. Απο την αλλη, υπαρχει η ταση των υπολοιπων, που δεν το εχουν σε τιποτα να διαλυσουν μετα την ΕΣΣΔ και την Ρωσικη Ομοσπονδια , να την παραδωσουν στους δυτικους και να κρατησουν τα πλουτη τους σαν τοποτηρητες τους. (αποικιοποιηση της Ρωσιας) Προσωπικα πιστευω, οτι η δευτερη ταση εχει πιο μεγαλες πιθανοτητες επιτυχιας, αφου παρατηρουμε μια ανευ προηγουμενου διστακτικοτητα και κοντοφθαλμια στην πολιτικη του Πουτιν.(στηριζει Ασαντ αλλα οχι 100%, κανει βαση στο Ιραν και μετα απο δυο μερες σηκωνεται και φευγει, συνομιλει με τη συριακη "μετριοπαθη" αντιπολιτευση ενω ξερει πολυ καλα οτι ειναι εχθροι του, "εγγυαται" το Ισραηλ το οποιο ανακοινωνει οτι η Ρωσια ειναι αντιπαλος (για να μην πει κατευθειαν "λαφυρο" για τα ισραηλινα κεφαλαια), καταλαμβανει την Κριμαια αφηνωντας την Μαριουπολι και την Οδησσο, διαιωνιζει το προβλημα "Ουκρανια" διαχωριζωντας σε δυο εναν λαο κ.λ.π., κ.λ.π.)
Παράθεση
 
 
0 #3 christos parissis 27-08-2016 00:05
α) Αν κρινουμε από τα γραφόμενά σας, το κακό δεν ηταν η υποταγή των κουρδικων δυνάμεων στους Αμερικανούς ,ουτε η αποσχιστική τους δραση κατά της νομιμης κυβερνησης - επανειλημμένα εκλεγμενης από το λαο - του Ασαντ, αλλά η ...προδοσία των Αμερικανών ! Κύριε ελέησον ! β) Η αποψινή κοινη συνεντευξη Κέρρυ - Λαβρόβ, δείχνει ότι μάλλον η Ρωσία συμφώνησε να υποχωρήσει ΚΑΙ στο μέτωπο της Συρίας,εγκαταλε ίποντας βαθμιαία τον Ασαντ. Εάν ετσι εχει , τοτε η πληρης υποταγη της Ρωσίας στην Ευρωατλαντική οικονομικη και στρατιωτικη πιεση θα σημάνει την εισοδο σε ακομα χειροτερη φάση εξόντωσης λαων και εκμηδένισης χωρών ,από τον Ευρωατλαντικο Αξονα,με βεβαιη πλεον της πτώση του Πούτιν και την εγκατασταση στην εξουσία της γνωστης ρωσικης φιλοατλαντικης Πέμπτης Φάλαγγας ( η προεδρος της ρωσικης τραπεζας,οι υπουργοι Οικονομικων και αλλοι λυσσασμένοι Ρωσοι οπαδοι της σχολης του Σικαγου-ανδρεικελα της Τριμερους του Ροκφέλλερ,που στην ουσία αποφασιζει για τα πάντα στη Δυση ). Ιδωμεν ...
Παράθεση
 
 
+4 #2 Λεωνιδας απο το βορα 25-08-2016 23:26
Για να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους, τους κουρδους δεν τους πουλησαν οι αμερικανοι μονο, αλλα ΟΛΟΙ ! Οως και οι κουρδοι της Συριας, εκαναν λαθη. Αντι, απο την αρχη των γεγονοτων να ταχθουν υπερ του Ασαντ απαιτωντας αμεσα αναγνωριση μιας περιορισμενης αυτονομιας, το επαιζαν αντιπολιτευομεν οι, υψωναν παντου κουρδικες σημαιες και εδιωχναν απο τις περιοχες τους τους κυβερνητικους στρατιωτες αποδυναμωνοντας την κεντρικη εξουσια . Πονταρισαν στους αμερικανους και στο Ισραηλ, ομως το αποτελεσμα ηταν προδιαγεγραμμεν ο. Η Τουρκια παντα θα επιβαλει τη θεληση της στις ΗΠΑ, απειλωντας οτι θα διαλυσει τη νοτιοανατολικη πτερυγα του ΝΑΤΟ.
Παράθεση
 
 
-1 #1 CH 25-08-2016 12:50
Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς όταν διαλέγουνε ποιός Ιμπεριαλιστής θα τους σκοτώσει για να πάρει μεγαλύτερη λεια ποτισμένη με το αίμα του. Η Δικαίωση των θέσεων του ΛΕΝΙΝ και του ΚΚΕ είναι απόλυτη. ΟΙ Λαοί δεν πρέπει να εγκλωβιστούνε κάτω απο την σημαία της Αστικής τους Τάξης η τμημάτων της και ξένου Ιμπεριαλιστή. Πρέπει να παλέψουνε κάτω απο την δική τους ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ σε όλες τις συνθήκες ενισχύοντας παντού την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Και σε περίπτωση Ιμπεριαλιστικού πολέμου να αντιμετωπίσουνε την Ντόπια και ξένες Αστικές Τάξεις σαν εισβολέα για Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

---000_ekdilosipleistiriasmoithesniki

****************************

---000_toliosxania

****************************

---000_ekdilosiperisteri

****************************

---000_Sakellaropoulos_Beloyannis

***********************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*************************

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ
ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΙΣ 3:00 Μ.Μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

*************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*************************

---000_ekdilosithermansi

8888888***************

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΣΤΙΣ 22/11/16
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”
 


*************************

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚH

   


********************************

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

           (23/11/16)

*******************************************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ» (EXTRA CHANNEL, 7/11/2016)

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

   

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 25/11/2016


*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)